Afyonkarahisarda İleri Yaşam Desteği Eğitimleri

Afyonkarahisarda İleri Yaşam Desteği Eğitimleri


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından organize edilen İleri Yaşam Desteği eğitimleri başladı.
     Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimlerde yaptığı konuşmada, İleri Yaşam Desteği Eğitimlerinin önemli olduğunu belirtti.
     Özellikle acil ve yoğun bakım ünitelerinde çalışanların bu eğitimleri almasının zorunlu olduğunu ifade eden Erenoğlu, şöyle konuştu:
     Çalışanlarımızın hem işlerine hem de birbirlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Yüreklerimiz bir atacak, aynı heyecanı hissedeceğiz. İl genelinde tüm sağlık personeli bizim için eşit. Herhangi birinin sıkıntısında derhal yanında olacağız. Gerekirse Dinara gerekirse Emirdağa gideceğiz.
     Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Acil ve Tıp Uzmanlığı Ana Bilim Dalı Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Neşe Nur Üser, Devlet Hastanesi hekimlerinden Anestezi Uzmanı Cihan Karakaş ile Kardiyoloji Uzmanı Fatih Oğuz tarafından EKG yorumlaması, canlandırmada doğru kalp masajı ve suni teneffüs, entübasyon konusunda verilecek eğitimlere 118 yardımcı sağlık personeli katılacak.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda İleri Yaşam Desteği Eğitimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER