Afyonkarahisarda biyogaz üretimi hazırlıkları

Afyonkarahisarda biyogaz üretimi hazırlıkları -Çinden bir grup yatırımcı, biyogaz üretimi hazırlıkları kapsamında fizibilite çalışması için Afyonkarahisara gelecek


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları Ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Beşer, Çinden bir grup yatırımcının, biyogaz enerji üretim tesisi kurmak amacıyla fizibilite çalışması için Afyonkarahisara geleceğini bildirdi.
     Vakfın Afyonkarahisar Destekleme Derneği başkanlığını da yürüten İhsan Beşer, Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong ile bir araya geldi.
     Gong, evinde gerçekleşen görüşmede, Beşerden Çindeki temaslarıyla ilgili bilgi aldı.
     Beşer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pekin Gıda Yiyecek ve İçecek Ticaret Odasından oluşan bir heyetin gelecek mayıs ayında Türkiye dahil iki ülkeyi ziyaret edeceğini bildirdi.
     Heyeti, Afyonkarahisarda konuk etmeyi ve onlarla ikili görüşmeler gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Beşer, Afyonkarahisarda üretilen kirazın Çine ihraç edilmesi konusunda Büyükelçi Gong ile görüştüklerini anlattı.
     Beşer, gıda ürünleri ticaretinin iki ülke arasında başlayabilmesi için imzalanması gereken gıda güvenilirliği anlaşmasında olumlu adımlar atıldığı bilgisini vererek, şunları kaydetti:
     Gelinen noktada anlaşmanın birkaç ay içinde imzalanması bekleniyor. Çinde biyogaz üretim sektöründe faaliyet gösteren önemli bir firmanın temsilcileri, Afyonkarahisara gelecek. Afyonkarahisar, tavuk sayısı bakımından avantajlı bir il. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmeler sonucu Çinde bu alanda faaliyet gösteren büyük bir firmanın temsilcileri, Afyonkarahisarda fizibilite çalışması yapacak.
     Gongun evindeki görüşmede, TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Alpı hazır bulundu.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda biyogaz üretimi hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER