Afyonkarahisarda öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı

Afyonkarahisarda öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı -Fatih Projesi kapsamında öğrencilere, 300 adet tablet bilgisayar dağıtıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda Fatih Projesi kapsamında öğrencilere, 300 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesinde gerçekleştirilen dağıtım törenine, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
     Vali Balkanlıoğlu, törende yaptığı konuşmada, 123 adet tablet bilgisayarın öğrencilere, 43 adet tabletinde öğretmenlere dağıtımının yapılacağını bildirdi.
     Tablet bilgisayarların öğrencilere verilmesinin uzun zamandır düşünüldüğünü ifade eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
     Nihayet bu gerçekleşti. Daha önce biz çocuklarımızın okul kitaplarını kırtasiye kırtasiye dolaşır ancak bulur ve alırdık. Ama çoğunlukla bazı kitapları bulamazdık. Bazen kırtasiyelerin dışında olan ve olmayan kitaplarda istenirdi. Ayrıca her yıl kitaplar değiştiğinden dolayı aralarında 1-2 yaş bulunan iki kardeş aynı kitabı kullanamazlardı. Evlerimizde kitap yığınları olurdu. Sizler bunları yaşamadınız. Kitaplarınız sıralarınızda hazır ve ücretsiz. Böylelikle bizim çektiğimiz sıkıntıları sizler çekmediniz. Ama şimdi bu sistemden yeni ve modern sisteme geçtik. Bu sistem Fatih Projesidir. Fatih Projesi kapsamında öğrencilerimize sağladığımız sistem Amerika ve Çinde bile yok. Yani dünyada bir numara olan bir proje. Dolayısıyla Türk insanlarının, Türk gençlerinin bu seviyeyi yakalaması bizleri çok sevindiriyor. Sebep olanlara çok teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz.
     Bilgisayarlar sayesinde öğrencilerin dünyaya açılacaklarını kaydeden Balkanlıoğlu, zamanla kitapların tamamının bilgisayarlara yükleneceğini, kitap taşıma derdinin de ortadan kalkacağını belirtti.
     Konuşmaların ardından Anadolu Öğretmen Lisesinde 9. sınıf öğrencileri ile öğretmenlerine toplam 166 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Fatih Projesi kapsamında Afyonkarahisara gönderilen toplam 300 tablet bilgisayardan 166sı Anadolu Öğretmen Lisesinde, 134ü de Fen Lisesinde dağıtıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER