Afyonkarahisarda toplu ulaşım ücretlerindeki indirimler

Afyonkarahisarda toplu ulaşım ücretlerindeki indirimler -Belediye Meclis Üyesi Baykara: Fiyat kırarak birbirlerine zarar vermeye çalışıyorlar. Yetkililerin hemen bir araya gelip soruna bir çözüm bulması gerekiyor (Fotoğ


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediye Meclisinin MHPli üyesi ve Trafik Komisyonu üyesi Halil İbrahim Baykara, kentte toplu ulaşım ücretlerindeki indirime ilişkin, Fiyat kırarak birbirlerine zarar vermeye çalışıyorlar. Yetkililerin hemen bir araya gelip soruna bir çözüm bulması gerekiyor dedi.
     Baykara, MHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Trafik Komisyonunda 3,5 yıldır görev yaptığını bildirdi.
     Her yıl yaz aylarında toplu ulaşım araçlarında indirimler yaşandığını hatırlatan Baykara, okulların tatile girmesi ve müşteri sayısının azalmasının bunda etkili olduğunu savundu.
     Bundan yaklaşık 3 ay önceki Belediye Meclisi toplantılarında, Bayındırlık Minibüs Durağının yeni hastaneye kadar uzatılmasıyla ilgili karar çıktığını dile getiren Baykara, şöyle devam etti:
     Durağın uzaması, Uydukent Durağının işine gelmedi. Uydukent kararın iptali için çok uğraştı ama başarılı olamadılar. Bunun üzerine Uydukent fiyat kırdı. Uydukentin fiyat kırması, Afyonkarahisarda özel halk otobüsü hizmeti sunan Turex firmasının işine gelmedi. Turex fiyat kırınca diğerleri de fiyatları aşağı çekti. Bazı minibüsçüler 75 kuruştan, bazıları da 1 liradan yolcu taşımaya başladı. Turex de yeni bir fiyat belirleyerek 50 kuruşa kadar çekti. Turex yetkilileri, mazot fiyatlarının düşüklüğünden bahsetti ve ondan fiyat kırdığını söyledi. Burada amaç, insanlar birbirlerine mesaj vermeye çalışıyor. Fiyat kırarak birbirlerine zarar vermeye çalışıyorlar ama bu gidiş iyi bir gidiş değil. Vatandaşlar memnun olabilir ama mazot fiyatları 4 lirayken taşımayı 1 liraya çekersen halka iyilik yaparsın ama esnaf kendisini bitirir.
     Afyonkarahisar yetkililerinin durumu görüp tarafları bir araya getirerek ortalığı sakinleştirmesi gerektiğini ifade eden Baykara, Afyonkarahisarda toplu ulaşımda yaşanan fiyat indirimini hiç iyi görmüyorum. Fiyat kırarak birbirlerine zarar vermeye çalışıyorlar. Yetkililerin hemen bir araya gelip soruna bir çözüm bulması gerekiyor. Çok ciddi bir gerginlik var. Kavga dövüş olacak diye ben bunu kendime dert ediniyorum diye konuştu.
     Vatandaşların güzergah durumundan memnun olup olmadığının sorgulanmasını isteyen Baykara, güzergahların yeniden yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda toplu ulaşım ücretlerindeki indirimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER