Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -BBP Genel Başkanı Destici, patlamanın meydana geldiği kışlada bilgi aldı, yaralı askerleri hastanede ziyaret etti -Destici: -Sorumlular hakkında bir an önce soruşturma açılmalı, işin gereği yapı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Afyonkarahisardaki mühimmat deposunda meydana gelen patlama ile ilgili, Sorumlular hakkında bir an önce soruşturma açılmalı, işin gereği yapılmalı dedi.
     Afyonkarahisara gelen Destici, patlamada yaralanan askerleri Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde ziyaret etti.
     Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Destici, şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi.
     Yaralıların durumlarının iyi olduğunu, bir iki gün içerisinde taburcu edileceklerini bildiren Destici, Moralleri bozuk, çünkü birlikte görev yaptıkları asker arkadaşlarını kaybettiler dedi.
     Türkiyede son günlerde büyük acılar yaşandığını, dün de bir askerin şehit olduğunu ifade eden Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Yaşanan olay çok üzücü. Mutlaka soruşturulması gerekiyor. Millet bu tür hadiseler karşısında yeter artık demeye başladı. Milletin tahammül sınırları bu kadar zorlanmamalı, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, bu kadar basit ihmaller yüzünden canlar kaybedilmemeli. Olayın sıcaklığı üstünden geçtikten sonra, vahameti ortaya çıkmaya başlıyor.
     Biz terörle mücadelede konusunda, (Nasıl oluyor 21 gün yanaşık düzen eğitim almış askerler, terör örgütünün karşısına çıkarılıyor- Yıllarca yabancı istihbarat örgütlerinin elinde yetişmiş, dağları karış karış bilen, her türlü silahı kullanabilen PKKlıların karşısına çıkarılabiliyor- Nasıl oluyor da bu askerler savunmasız, ulaşılamayan karakollarda bulunduruluyor-) diye soruyorduk. Bu sorular bir türlü cevap bulmadı. Vicdan sahibiysen, bunu sorman lazım. Kısa dönem 16 asker, cumartesi günü birliğine teslim oluyor, pazartesi mühimmat sayımı için depoya sokuluyor.
     Bu nasıl açıklanacak, hesabını kim verecek- Güney Kıbrısta bile böyle bir hadise sonucunda Genelkurmay Başkanı yargılanıyorsa, Bakan istifa ettiyse, ilgililer istifa etmiş ise Türkiye Cumhuriyeti devletinin yöneticileri de mutlaka üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Sorumlular hakkında bir an önce soruşturma açılmalı, işin gereği yapılmalı. Elbette ki takdiri ilahidir, ama herkes uzmanlık alanındaki işi yapacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, dün askere gelen çocukları buraya sokuyor, bunun hesabı verilmesi lazım. Millet bu tür acıları bir daha yaşamak istemiyor ve sorumlularının bir an önce hukuk önünde cezalandırılmasını istiyor.
     Daha sonra patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasına giderek, askeri yetkililerden bilgi alan Destici, kışla çıkışında yaptığı açıklamada da bu tür tesislerde görev yapan ve denetleyen askerlerin profesyonel kadrolardan oluşması gerektiğini belirterek, Buradaki askerlerin bir an önce değiştirilmesi, yeni askerlerin gelmesi lazım dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar-Şamil Kahveci/Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER