Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Şehit onbaşı Mücahit Coşkunun babası Şeref Coşkun: -Bizim tek isteğimiz var. O da oğlumun cenaze töreninde kesinlikle siyaset yapılmamasıdır


ZONGULDAK (A.A) - Afyonkarahisardaki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında meydana gelen patlamada şehit olan onbaşı Mücahit Coşkunun babaŞeref Coşkun, Bizim tek isteğimiz var. O da oğlumun cenaze töreninde kesinlikle siyaset yapılmamasıdır dedi.
     Coşkun, Alaplı ilçesine bağlı Çatak köyündeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun cenaze töreninde slogan atılmamasını istediğini söyledi.
     Evlat acısından daha büyük bir acı olmadığını belirten Coşkun, şöyle konuştu:
     Evladımın acısı düştüğü yeri yaktığı gibi oğlumun ölümü etrafımdaki dostlarımı da etkiledi. Bu bizi bir nebzede olsa teselli ediyor. Oğlum yolda giderken de ölebilirdi. Ama benim oğlum orada vazifesini başında devletini ve milletini korurken şehit oldu. Bizim tek isteğimiz var. O da oğlumun cenaze töreninde kesinlikle siyaset yapılmamasıdır. Provokasyon, slogan ve alkış istemiyoruz. Şehitler ölmez gibi sloganlarda atılmasını istemiyoruz. Bu niyetle gelecekler varsa lütfen gelmesin. Bizim isteğimiz şehidimizi dualarla ve tekbirlerle uğurlamaktır.
    
     -Şehitlikle ilgili soru sormuş-
    
     Oğlunun askere gitmeden önce köydeki cami hocasına Bana şehitlik yakışır mı, şehit olabilir miyim diye sorduğunu öğrendiklerini ifade eden baba Coşkun, Hoca da sana şehitliğin alası yakışır. Adın Mücahit, adına yakışırsın demiş. Şehit olacağı oğlumun içine doğmuş. Bizim canımız yandı başkaların canı yansın istemiyoruz. Biz en büyük acıyı yaşıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER