Afyonkarahisardaki suç örgütüne yönelik operasyon

Afyonkarahisardaki suç örgütüne yönelik operasyon -3 ilçede çeşitli suçlara karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 32 kişiden 18i adliyeye sevk edildi -14 kişi, savcılık talimatıyla polis tarafından serbest bırakıldı (Fotoğ


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarın 3 ilçesinde dolandırıcılık, hırsızlık, yaralama, tehdit, uyuşturucu ticareti gibi çeşitli suçlara karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 32 kişiden 18i adliyeye sevk edildi.
     Alınan bilgiye göre, 15 Ocakta, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Dinar Emniyet Müdürlüğüne bağlı 150 kişiden oluşan ekiplerin, Dinar, Sandıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde 19 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 32 kişi, Dinar Emniyet Müdürlüğünde sorgulandı.
     Suç örgütü oluşumuna giderek, dolandırıcılık, hayvan hırsızlığı, para karşılığında yaralama, zorla çek, senet ve alacak tahsilatı yapma, yağma, tarihi eser kaçakçılığı, tehdit, şantaj, uyuşturucu madde üretim ve ticareti, suç eşyasını kabul etme gibi birçok suça karıştığı ileri sürülen bu kişilerden 18i, Dinar Adliyesine sevk edildi. 14 kişi de savcılık talimatıyla polis tarafından serbest bırakıldı.
     Söz konusu ilçelerde yaşayan bazı kişilerin, çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna gidip çok sayıda suça karıştığı bilgisine ulaşan polis, yaklaşık 6 ay süren takibin ardından 15 Ocakta 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 32 kişiyi gözaltına almıştı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca, 6 kuru sıkı tabanca, 5 av tüfeği, sahte bilezik, sahte Reşat altını, tarihi değeri olan 9 sikke ile vazo, 15 gram esrar, 3 kilogram Hint keneviri tohumu, 9 senet, 3 çek fotokopisi, boş evlilik cüzdanı, 21 el telsizi ele geçirilmişti.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir - Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER