Afyonkarahisardan kısa kısa

Afyonkarahisardan kısa kısa -Evciler ilçesine bağlı Baraklı köyünde, bin adet fidan toprakla buluştu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Kredi ve Yurtlar Kurumu Dinar Yurt Müdürlüğü yöneticileri ve öğrencileri ile Dinar Orman İşletme Müdürlüğünün ortaklaşa çalışması sonucu, Afyonkarahisarın Evciler ilçesine bağlı Baraklı köyünde, bin adet fidan toprakla buluşturuldu.
     Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne ait iş makinalarıyla yapılan çalışmalar sonucu Baraklı köyünde bin adet çam, 100 adet hünnabı fidanı dikimi gerçekleştirildi.
     Dinar Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Mustafa Asan, Dinar Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle yurtta kalan 60 öğrencinin bin adet fidanı toprakla buluşturduğunu söyledi.
    
     -Dinarda eski binaların yıkım işlemi devam ediyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dinarda Camikebir Mahallesi Atatürk Bulvarı mevkisinde bulunan ahşap eski binanın yıkımı belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi.
     3194 sayılı imar kanunun 39. maddesi uyarınca işlem yapılan boş binanın yıkımı, zabıta ekiplerinin önlem alması sonrasında Fen İşleri Müdürlüğü ekip ve araçlarıyla gerçekleştirildi.
     Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, yaptığı açıklamada, 1 Ekim 1995 yılında meydana gelen deprem ve çok eski nitelikteki kullanılamayan metruk binaların yıkım işlemlerinin devam edeceğini bildirdi.
    
     -Dinar Belediyesinden Yunus Emre İlkokuluna destek
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dinarda yapımı sona eren ve eğitim öğretime başlayan Yunus Emre İlkokulunun eksiklikleri Dinar Belediyesi tarafından karşılanıyor.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Yunus Emre İlkokulu binası çevresindeki düzenlemeler, engelliler için çıkış rampası, bahçe girişine demir kapı ve iç binada yapılması gerek kaplama ve marangozluk işleri ile kilitli parke taşı işlemlerinin yapıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER