Afyonkarahisardan kısa kısa

Afyonkarahisardan kısa kısa -TBMMnin kuruluşunun 93. yılı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, TBMM-nin açılmasının 93. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Ürün, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılmasının Türk milletinin geleceğini aydınlatan anlamlı ve önemli bir süreci başlattığını bildirdi.
     TBMM-nin açılmasının ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devletinin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adım olduğunu belirten Ürün, şöyle devam etti:
     "Dünyadaki emperyalist güçlerin işgal girişimlerine topyekun başkaldıran Türk ulusu, Kurtuluş Savaşıyla, tarih önünde büyük bir sınav vermiş ve sonucunda haklılığını tüm dünyaya ispatlamıştır. TBMM milletimizin dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin, bu en büyük ve en anlamlı milli mutabakatının içinde doğmuş, milli egemenliğimizin de en somut tecellisi olmuştur. Kurtuluş Savaşıyla yalnızca yurt toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda yurttaşlarımızın düşünce ve duygularının ortak ürünü olan laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti de kurulmuştur. 23 Nisan 1920 sadece TBMMnin kurulmasının yanında dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak da bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısı olmuştur. 23 Nisan 1920yi çocuklara adayarak dünyada ilk çocuk bayramı ilan etmesi Mustafa Kemalin Türk çocuklarına verdiği önemin bir göstergesidir. Tüm bu duygu ve düşünceler içinde çocuklarımızın ve Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."
    
     -Milletvekili Ürün, Akörenli askerleri uğurladı
    
     (Fotoğraflı)
    
     AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Sinanpaşa ilçesine bağlı Akören beldesinde 6.-sı düzenlenen asker gecesine katıldı.
     Ürün, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinde askerliğin öneminin büyük olduğunu kaydetti.
     Vatan sevgisinin imandan olduğu inanışı ile her sağlıklı Türk gencinin vatan hizmetini yapmak adına asker olduğunu belirten Ürün, şöyle konuştu:
     "Bu topraklar İstiklal Marşında da söylediği gibi imanlı insanların yaşadığı topraklardır. Askerliği bize kutsal kılan da imanımızdır. Bizim inancımız bütün bunları bize yaptırtmaktadır. Allah bu vatana asker olan gençlerimizi yetiştiren analarımızdan razı olsun. Güle güle gidin, sağ salim gittiğiniz gibi de evinize dönün inşallah. Allah yar ve yardımcınız olsun."
     Törene Ürünün yanı sıra AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Coşkun Karadeniz, Akören Belediye Başkanı Mustafa Duymuş, AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER