Afyonkarahisarın kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü

Afyonkarahisarın kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü -KKTC Maliye Bakanı Tatar ile TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı, Vali Balkanlıoğlunu ziyaret etti -KKTC Maliye Bakanı Tatar: Anavatan Türkiyenin desteğiyl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Anavatan Türkiyenin desteği ile KKTC, Doğu Akdenizde hak ettiği ve layık olduğu yeri alacaktır dedi.
     Afyonkarahisarın işgalden kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere kente gelen Tatar ile TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Vali İrfan Balkanlıoğlunu makamında ziyaret etti.
     Tatar, burada yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu, Afyonkarahisarda önemli bir meydan muharebesi yaşandığını ve büyük başarılara imza atıldığını bildirdi.
     Kıbrısta da Kurtuluş Savaşındakine benzer bir mücadele yaşandığını belirten Tatar, şöyle konuştu:
     1974 yılındaki Barış Harekatından sonra bir devlet, bir cumhuriyet kurduk. Bunu hep birlikte yaşatmaya çalıyoruz. O bakımdan zaferlerle dolu Türk tarihini burada bir kez daha hatırlıyoruz. Ulusumuz, güçlü bir ulustur. Türk milleti gerçekten büyük başarılara imza atmıştır. Terör olaylarını kınadığımızı bir kez daha belirtiyorum. Bunların hiçbiri, Türkiyenin önünde engel olmayacaktır. Türkiye daha da büyüyecek, güçlenecektir. Anavatan Türkiyenin desteği ile KKTC, Doğu Akdenizde hak ettiği ve layık olduğu yeri alacaktır.
     Kabakcı da Anadolunun bir Türk yurdu olduğunu dile getirerek, dünya milletlerinin zaferlerinin, savaş meydanlarından çıkarak, çalışma ve üretim sahalarına kaydığını anlattı.
     Türkiyeyi, bölgede üretmesini bilen, üreten ve büyüyen bir ülke diye niteleyen Kabakcı, Civara bakıldığında bulunduğumuz bölgedeki ülkeler gelişmelerini genelde doğal kaynaklardan temin etmektedir. Türkiye bu kaynaklara sahip olmasa da yaptığı çalışmalarla dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline gelmiştir dedi.
     Balkanlıoğlu ise Kurtuluş Savaşından yıllar sonra benzer bir anlayışın Kıbrısta yaşandığına dikkati çekerek, 1974teki Barış Harekatı ile adada yeni bir kahramanlık destanı yazıldığını ifade etti.
     Tatar ve Kabakcıya, Balkanlıoğlu tarafından birer Zafer Anıtı figürlü plaket ve Afyonkarahisar mermerinden yapılmış satranç takımı hediye edildi. Tatar da Balkanlıoğluna KKTC bayrağı verdi.
     Daha sonra, Tatar, Balkanlıoğlu ve Kabakcı, açılışı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından yapılan Kent Meydanındaki Zafer Anıtını gezdi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Afyonkarahisarın kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER