Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğünden okul servisi denetimleri

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğünden okul servisi denetimleri


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrenci servisleri denetleniyor.
     Hafta içi her gün yapılan rutin denetimlerde 2012 yılı içerisinde 400 servis aracına trafik cezası uygulandı. 47 servis aracının trafikten men edildiği denetimlerde, 8 servis aracı 60 gün süreyle trafikten men edilirken, 22 servis aracına da aşırı hızdan dolayı cezai işlem yapıldı.
     Her gün yaklaşık 5 bin öğrencinin taşındığı Afyonkarahisarda, son 2 ayda 198 servis aracı denetlenirken, bugün merkezde bulunan 4 okulun 44 servis aracında gerçekleştirilen denetimlerde de 28 servis aracına ceza kesildi.
     Emniyet yetkilileri, 155 Polis İmdata gelen tüm çağrıların ve her türlü şikayetin değerlendirildiği belirtirken velilerin de servis araçlarını denetleyip, araçlarda hostes bulunup bulunmadığı, öğrencilerin kemer takıp takmadıklarını, araçların hız limitine uyup uymadıklarını, fazla yolcu alıp almadıklarını gibi konularda velilerin denetip yapıp gerekli şikayetlerde bulunulması istendi.
     Denetimlerin sadece okul önlerinde yapılmadığı yollarda da denetimlerin aralıksız sürdüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER