Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdür Akgün:

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdür Akgün: -"Son zamanlarda şeker hastaları başta olmak üzere, kanser hastaları, şişmanlık sorununa çözüm arayan veya tiroit bozuklukları gibi rahatsızlıkları olan kişiler televizyon ve internet üzerin


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, son zamanlarda şeker hastaları başta olmak üzere, kanser hastaları, şişmanlık sorununa çözüm arayan veya tiroit bozuklukları gibi rahatsızlıkları olan kişiler televizyon ve internet üzerinden duyup, gördükleri veya kulaktan duyma bazı bitkisel veya kimyasal ürünleri kullanarak hastanelerin acillerine, genel sağlık durumu bozulmuş olarak başvurduklarını bildirdi.
     Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, doktor tedavilerinin yerine kullanılmaya çalışılan bitkisel ve kimyasal ürünlerin insanlara büyük ölçüde zarar verdiğini, bu maddeleri kullanıp acillere başvuran insanların artmasıyla artık daha net gözlemlenir hale geldiğini belirtti.
     Sağlığın insanoğlunun elde edebileceği nimetlerden en üstünü ve en değerlisi olduğunu ifade eden Akgün, açıklamasında şunları kaydetti:
     "Ne yazık ki; fıtratı gereği insanoğlu elindeki bu varlığın değerini kaybetmeye başlayınca anlar. Kaybettikten sonra da geri kazanmak için varını yoğunu ortaya koyar. Hastalandıktan sonra doktor kapılarını aşındırdığı gibi kulaktan dolma bilgilerle tedaviye kalkışıp, tıbbi ilaçlar dışında bitkisel ve kimyasal destek ürünü adı verilen ürünlerle şifa aramaya başlar. Tabi ki şifa ararken, ya sağlığını kaybeder hastalık sahibi olur. Ya da mevcut hastalığını kötüleştirerek tedavisini zorlaştırır. Bazen de ölümle sonuçlanabilir. Son zamanlarda şeker hastaları başta olmak üzere, kanser hastaları, şişmanlık sorununa çözüm arayan veya tiroit bozuklukları gibi rahatsızlıkları olan kişiler televizyon ve internet üzerinden duyup, gördükleri veya kulak tan duyma bazı bitkisel veya kimyasal ürünleri kullanarak hastanelerimiz acillerine genel sağlık durumu bozulmuş olarak başvurmaktadırlar. Bu nedenle herhangi bir vatandaşımızda telafisi imkansız zararlar oluşmadan veya hayatını kaybetmeden halkımızı bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur."
    
     -"Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak görevimiz halkımızın sağlığı kaybolmadan korumaktır"-
    
     Akgün, bazı kişilerin yanıltıcı reklam ve haberler üzerine hekimin uyguladığı tedaviyi bırakıp tamamen bitkisel ürün veya karışımlara yöneldiğini, bazılarının da hekimin uyguladığı tedaviyle birlikte bu tarz ürünleri kullanmayı daha çabuk iyileşmenin yolu olarak gördüğünü belirtti.
     Bitkisel ürünlerin içinde tedavi etkisi olan maddelerin dışında çok ciddi zehir etkisi yapabilecek maddelerde bulunduğunu kaydeden Akgün, şöyle devam etti:
     "Bu bitkisel ürünlerin belli hastalıklarda tedavi edici etkilerinin olduğu iddiasıyla bir çok hasta ve hasta yakınının içinde bulunduğu tedavi arayışını paraya çevirme gayreti içindeki umut tacirlerince hiçbir bilimsel yönü olmayan uzak doğu ve internetten toplama bilgilerle hazırlamış oldukları ürünleri modern ambalaj tasarımı ve aldatıcı bilgilerle her türlü hastalığa deva olarak sunulmaktadır. Ne acıdır ki bu ürünlerin kullanıldığı hastalıklar başta tüm hastalıklar şeker hastalığı, obezite ve kanserler gibi hızla artmaktadır. Trilyonlarca dolarlık bir sektör olan bitkisel destek ürünleri özel televizyonlar, internet ve kurye olarak bazı şahıslar üzerinden her türlü hastalığa deva sloganlarıyla insanlarımıza pazarlanmaktadır."
     Sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından üretim izni alan bu pazarlamacıların hiçbir ürününde Sağlık Bakanlığı tarafından insanlar tarafından kullanılabileceğine dair izin belgesi bulunmadığını öne süren Akgün, bazı üniversitelerden alınmış kalite belgeleriyle insanlara bu maddelerin güvenli olduğuna dair aldatıcı reklamlar yapıldığını savundu.
     Son aylarda hastane acillerine bu tür bitkisel ve kimyasal ürünleri kullanıp, ciddi sağlık sorunlarıyla başvuranların sayısındaki artma olduğunu bildiren Akgün, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak görevlerinin halkın sağlığı kaybolmadan korumak olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdür Akgün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER