Ağaç köklerini süs eşyasına dönüştürüyor

Ağaç köklerini süs eşyasına dönüştürüyor -Elektrik teknisyeni, ormanlardan, derelerden ve taş ocaklarından topladığı kökleri oyarak dekoratif ürünler yapıyor -Oymacılık yapan Kezer: Ağaç köklerinden abajur, mumluk, avize gibi


SAKARYA (A.A) - Enes Duran / Uğur Subaşı - Sapanca ilçesinde, elektrik teknisyeni Ahmet Kezer, ormandan, derelerden ve taş ocaklarından topladığı ağaç köklerini işleyerek, mobilya ve süs eşyası yapıyor.
     Yanık köyünde atölyesi bulunan Ahmet Kezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, on üç yıl önce taş ocağında elektrik teknisyeni olarak çalışırken kök oymacılığına başladığını anlattı.
     Hobi amacıyla küçük kökleri süs eşyasına çevirdiğini, insanların ilgisiyle karşılaşınca atölyesini büyüttüğünü belirten Kezer, toprağın altındaki güzellikleri gün ışığına çıkarmanın keyif verdiğini söyledi.
     Doğada büyük bir ustalığın gizli olduğuna işaret eden Kezer, Taşlı dere kenarları ve sert zemin, kökleri alışık olmadık şekillere sokuyor. Bu köklere dikkatli bakıldığında, büyük bir ustalığın gizli olduğu görülüyor. Bu kökleri ufak rötuşlarla bir eşyaya dönüştürmek bana ilham veriyor. Doğada gezerken bulduğum bir kökü, askılık gibi pratikte kullanılan objeye çevirmek de bana zamanla keyif vermeye başladı diye konuştu.
    
     -Hobisini kazanca dönüştürdü-
    
     Hobi amacıyla ağaç köklerini sehpa, askılık veya yatak başına dönüştürmeye başladığını, zamanla yaptığı eşyayı satın almak isteyen müşteriler çıktığını dile getiren Ahmet Kezer, Zaman geçirmek amacıyla başladığım hobi, para kazandıran bir iş oldu dedi.
     Eserlerini kavlan, kestane, gürgen ve fındık ağaçlarından yaptığını bildiren Kezer, objeler ve mobilyalar için yaşayan ağaçları kesmediğini vurguladı. Kezer, Her ağacın kendine ait özelliği ve yapısı var. Ağaç köklerinden istenen her şey yapılamıyor. Kestane kökünden çok güzel sehpa oluyor. Ağaç köklerinden ev dekorasyonu için abajura, mumluğa, avizeye kadar birçok şey yapılabiliyor şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ağaç köklerini süs eşyasına dönüştürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER