Ağınlıların köprü hasreti 2014te sona erecek

Ağınlıların köprü hasreti 2014te sona erecek -Elazığa gitmek için 120 kilometrelik Arapgir güzergahı yerine 40 yıldır genellikle Keban Baraj Gölünde feribotla ulaşımı tercih eden Ağınlılar, yapımı devam eden 520 metre uzunluğunda


ELAZIĞ (A.A) - Emrah Gökmen - Mehmet Ağın - Elazığa gitmek için 40 yıldır genellikle Keban Baraj Gölünde feribotla ulaşımı tercih eden Ağınlılar, yapımı devam eden 520 metre uzunluğundaki köprünün 2014te açılmasını istiyor.
     Keban Baraj Gölünün su tutmaya başladığı 1973 yılından itibaren ulaşımda genelde feribot kullanan Ağınlılar, karayolu ulaşımı konusundaki sorunun kısa sürede çözülmesini umut ediyor.
     Malatyanın Arapgir ilçesi üzerinden 120 kilometrelik yolu kullanmak yerine feribot ve karayoluyla 2 saat süren güzergahtan Elazığa giden Ağınlılar, köprünün bir an önce açılmasını talep ediyor.
     Feribot seferlerinin belirli saatlere kadar olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, ek seferlerin de sorunun çözümü için yeterli olmadığını belirten vatandaşlar, köprünün 2014te açılmasını bekliyor.
    
     -Devletimize sonsuz güvenimiz var-
    
     Ağın Belediye Başkanı Mustafa Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprüyle ilgili ilk projenin 2001 yılında hazırlandığını belirtti.
     Nüfusu 2 bin civarında olan ilçede, baraj yapılmadan önce 8 bin kişinin yaşadığını dile getiren Yentür, şunları söyledi:
     İlçemizde baraj yapıldıktan sonra vatandaşlarda bir tedirginlik oldu. Köprü sorunu olduğu için vatandaşlarımız yakın illere, ilçelere göç etti. Göç edenlerin, baraj yapıldıktan sonra ilçemize dönmesini umut ediyoruz. İlçemizde 600 evimiz boş bekliyor. Kendilerini köprümüz yapıldıktan sonra ilçemize bekleyeceğiz. Köprü sayesinde Ağının sosyal yönü de artacak. Malatyanın Arapgir ilçesi ve Erzincanın Kemaliye ilçesinin birçok köyündeki araçlar buradan geçecek ve Ağında bir hareketlilik olacak. Devletimize sonsuz güvenimiz var. Bu işin biteceğine artık herkesin iyice inanması gerekiyor.
     Yentür, köprünün yapılmasıyla 80 kilometreye düşecek karayolunda ulaşımın 50-55 dakika süreceğini sözlerine ekledi.
    
     -Köprünün 2014te açılması planlanıyor-
    
     Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yapımına 2002 yılında başlanan köprünün ayakları 2004te tamamlandı.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, köprünün daha az maliyetle ve yeni teknolojik imkanlardan faydalanılarak daha kolay yapılması için projede revizyona gidilmesine karar verdi.
     Revize edilen projede, yapının ayaklarına eklenecek yaklaşık 55 metre yüksekliğindeki kulelere bağlanacak halatlar yardımıyla köprü ağırlığının taşınması öngörülüyor.
     İki şeritli, 13 metre genişliğinde ve 280 metresi su üzerinde olmak üzere 520 metre uzunluğundaki köprünün yapım işinin, 33,5 milyon liraya ihale edildiği belirtildi. Köprünün üst yapısı bitirilerek, 2014 asfalt sezonunda açılması öngörülüyor.
     Köprünün ve bölgede yapımı süren duble yolların bitmesiyle Elazığ-Keban-Ağın-Kemaliye güzergahında rahat ulaşım imkanına kavuşulacağı belirtildi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ağınlıların köprü hasreti 2014te sona erecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER