Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası -Rize Sağlık Müdürü Tepe: Yaşlılarımızın sağlık sorunlarının düzelmesi için bize düşen görevi üstlenmiş bulunmaktayız


RİZE (A.A) - Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Yaşlılar Haftası dolayısıyla evde sağlık hizmeti alan yaşlı hastaları ziyaret etti.
     İlk olarak Bağdatlı Mahallesinde yaşayan 109 yaşındaki Havva Kalenderi ziyaret eden Tepe, evde sağlık hizmeti kapsamında rutin aralıklarla ziyaretlerde bulunduklarını belirtti.
     Kalenderin beyin felci geçirdiğini ve yatağa bağımlı kaldığını ifade eden Tepe, Bu tarz hastalarımızın dönem dönem ayarlanabilir karyolaya ihtiyacı oluyor. Elimizde var olan karyolaları, sırayla hastalarımızın hizmetine sunmaktayız. Bazen yetişemediğimiz durumlar da oluyor. Burada güzel bir örnek yaşanmış, bir vatandaşımız evindeki karyolayı ihtiyacı ortadan kalkınca bizim aracılığımızla bağışlamıştır. Bu durumun herkese örnek olmasını istiyoruz dedi.
     Rizede evde sağlık hizmeti alan 4 bin 500 hasta olduğunu kaydeden Tepe, Gönül ister ki daha fazla hastaya ulaşalım. Mevcut hastalara daha kaliteli, daha üst düzey hizmet verelim. Çünkü yaşlılık hayatın çok özel devresidir. Öyle bir devredir ki insanın en çok saygıya, en çok ilgiye ihtiyaç duyduğu, belki de bunu en çok hak ettiği dönemdir. Bu sebeple elimizden geleni yapıyoruz diye konuştu.
     Tepe ve sağlık ekipleri daha sonra Kaplıca Mahallesinde yaşayan 115 yaşındaki Sabire Erkanı ziyaret etti.
     Yaşlılara sahip çıkılması, onların mutluluğu için herkesin katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Tepe, Tecrübeleriyle bugünümüzü aydınlatan yaşlılarımızın sağlık sorunlarının düzelmesi için bize düşen görevi üstlenmiş bulunmaktayız. Sağlık sorunları ile bize ulaşan, ulaşamayan, sıkıntı yaşayan tüm yaşlılarımıza Sağlık Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapmaktayız dedi.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER