Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası -Kütahya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Ekici: İlimizde hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde ileri radyolojik tekniklerin tümü kullanılarak diş hekimliği alanındaki tanı işlemleri


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, kentte hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ileri radyolojik tekniklerin tümü kullanılarak diş hekimliği alanındaki tanı işlemlerinin tümünün eksiksiz yapıldığını bildirdi.
     Op. Dr. Ekici, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çocuklarda ağız ve diş hastalıklarının tedavilerinin, koruyucu diş hekimliğinin temelini oluşturduğunu belirtti.
     Diş çürüğünü engellemenin en önemli yolunun, çürüğe karşı direnci artırmak olduğuna dikkati çeken Op. Dr. Ekici, dişlere yüzeysel flor uygulanması suretiyle bu direncin kazandırılabileceğini duyurdu.
     Op. Dr. Ekici, çocukların dişlerinin çürüğe karşı direncini artırmak ve diş çürüğünü daha oluşmadan engellemek için flor jel uygulamasına gerekli önemin verilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
     Ağız ve diş sağlığı bakımının, öneminin özellikle küçük yaşlardan itibaren verilecek eğitimlerle kazandırılmasında ailelere, sivil toplum örgütlerine ve diş hekimlerine büyük görevler düşmektedir. Ülkemizde diş ve diş eti hastalıklarının toplumda yüzde 80lere varan sıklıkta görülmesi, bu iki hastalığın halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmelerini ve her iki hastalığın yaygınlık ve şiddetinin azaltılmasına yönelik toplumu hedef alan çalışmaların yapılmasını gerektirmektedir. Halkımızın düzenli diş hekimi kontrolü ve eğitim ile ağız diş sağlığı bilgilerinin artırılması, doğru tutum ve alışkanlıkların oluşturulması, koruyucu uygulamalar ile hastalıkların yaygınlık ve şiddetinin azaltılması suretiyle yaşam kalitesinin artırılması önemli bir unsur teşkil etmektedir.
     İlimizde hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde ileri radyolojik tekniklerin tümü kullanılarak diş hekimliği alanındaki tanı işlemlerinin tümü eksiksiz olarak yapılmaktadır. Bir uzman hekim ve 46 diş hekimiyle değişken olarak günde bin 329, ayda 26 bin 587 poliklinik sayısıyla ve en az sevkle hizmet verilmektedir. Ayrıca ilimizdeki tüm ilk dereceli okullarda flor jel uygulaması başlatılmış ve yaklaşık 5 yıldır devam ettirilmektedir. Erken yaşlarda yapılan flor tedavisiyle hem çocuklarımızın dişlerinin daha sağlam bir yapıya kavuşarak çürümesi engellenecek hem de bir ülkenin gelişmişlik belirtilerinden olan bireylerdeki çürük oranı düşecektir. Merkezimizde çalışan tüm diş hekimi ve çalışanlarımıza, çalışmalarından ötürü teşekkür ederim.
     Op. Dr. Ekici, Ağız Diş Sağlığı Haftası ile Diş Hekimliği Günü dolayısıyla halkın ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi konularında özveriyle çalışan tüm diş hekimleri ve çalışanların Diş Hekimleri Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER