Ağrıda, METEK Projesi toplantısı

Ağrıda, METEK Projesi toplantısı -Vali Tekinasrlan: Türkiyede bulunan genç iş gücünün uluslararası piyasalarda nitelikli olarak istihdam edilmeleri son derece önemlidir


AĞRI (A.A) - Ağrıda, Türkiyede Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi projesinin tanıtımı yapıldı yapıldı.
     Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, özel bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyede işsizlik sorununun olduğunu belirterek, bu işsiz nüfusun da eğitime ihtiyacı olduğunu söyledi.
     Görülen bu eğitimin belgelendirilmesi gerektiğini ifade eden Tekinarslan, Türkiyede bulunan genç iş gücünün uluslararası piyasalarda nitelikli olarak istihdam edilmeleri son derece önemlidir. Türkiyede mevcut büyüme oranının son 10 yılda artış gösterdi. Bu büyümenin daha da hızlanması için bugünün bir başlangıçtır dedi.
     Ağrı Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak da projenin, Türkiyede mesleki eğitime uygulanabilir, ölçülebilir, sürdürülebilir bir ulusal kalite güvence sistemi getireceğini anımsatarak, bu projenin Türkiyede Ağrının da içinde bulunduğu toplam 21 ilde uygulanacağını sözlerine ekledi.
     METEK Projesi Takım Lideri Hardeyn ise projenin Türkiye için olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.
     Proje kapsamında milli eğitimle birlikte çalıştıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığının da bu projenin bir parçası olduğunu anlatan Hardeyn, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda projenin 2 yıl süreceğini kaydetti.
     Toplantı, meslek seçimi bilgilendirme programıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda, METEK Projesi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER