Ağrıda Özel Eğitimin Güçlendirilmesi projesi

Ağrıda Özel Eğitimin Güçlendirilmesi projesi


AĞRI (A.A) - Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünce Özel Eğitimin Güçlendirilmesi projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bütünleştirmenin bireysel farklılıkları ne olursa olsun bütün bireylerin kabul ve saygı görmesi anlamına geldiğini söyledi.
     Eğitimde bütünleştirmenin, bütün çocukların ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veren eğitim sistemi anlamına geldiğini ifade eden Başak, şunları kaydetti:
     Bu da öğrencilerin okul ortamına değil, okul ortamının öğrencilere yönelik düzenlenmesiyle mümkün olmaktadır. Amacımız bireysel farklılığı ne olursa olsun bütün bireylerin eğitim imkanlarından faydalanarak toplumla bütünleşmesini ve üretken bireyler olmasını sağlamaktır. Bunun gerçekleşebilmesi için de öncelikle toplumumuzdaki bireylerin bütünleştirme eğitimi hakkında farkındalık kazanmasını sağlamamız gerekiyor. Engelsiz Ağrı adlı projemiz de devam etmekte ve bu kapsamda 5 bin 500 öğrencimize engellilik üzerine konferans verip aileleri bilgilendirmeye çalışıyoruz.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Gökhan Zengin, Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme Grup Başkanı Mehmet Ata Öztürk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Taşdan, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda Özel Eğitimin Güçlendirilmesi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER