Ağrıda Silah Sevincine Hayır Projesi

Ağrıda Silah Sevincine Hayır Projesi -Proje kapsamında düzenlenen programda oyuncak silahlar toplanarak, çocuklara kitap ve çeşitli oyun materyalleri dağıtıldı -Programa katılarak torununun oyuncak silahını teslim eden Reşi


AĞRI (A.A) - Ağrıda, eğlence amacıyla silah kullanımının önüne geçmek ve çocukları silah olgusundan uzak tutmak amacıyla hazırlanan Silah Sevincine Hayır Projesi kapsamında, oyuncak silahlar toplanarak, çocuklara kitap ve çeşitli oyun materyalleri dağıtıldı.
     Ağrı Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, çocukları silahtan uzak tutmak ve zararları konusunda bilinçlendirmek amacıyla Cumhuriyet Caddesi üzerinde program düzenlendi.
     Oyuncak silahlarını getiren çocuklara, kitap ve çeşitli oyuncaklar dağıtan Vali Mehmet Tekinarslan, yaptığı konuşmada, Ağrıda silah kullanımının yaygın olmasından dolayı projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
     Projeyle çocuklardan başlayarak, silahsız ve huzurlu bir toplum oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Tekinarslan, silahsız bir nesil yetiştirmek için öncelikle çocuklara yönelik projeler üretmek gerektiğini belirtti.
     Vali Tekinarslan, şöyle devam etti:
     Ağrı Valiliği olarak yürüttüğümüz sosyal projelerden birisi de oyuncak silahını getir, oyuncak arabanı ve kitabını al sloganı şeklinde. Amacımız, silahsız bir nesil yetiştirmek. Bu yavrularımızın, büyüklerine de örnek olacaklarına inancım tam. O yüzden onlara parlak bir gelecek sunmak için onları silahla değil, kitapla, sporla eğitmemiz gerekiyor. Biz de silahsız ve huzur dolu bir toplumun oluşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.
    
     -Bitirin artık bu acımızı-
    
     Bu arada, programa torunuyla katılarak, oyuncak silah teslim edip oyuncak polis arabası alan Reşit Kızılkurt, Vali Tekinarslana seslenerek, Benim bir oğlum polis, diğer oğlum ise dağda. Çektiğim acıyı kimse bilemez. Bitsin artık bu kan ve gözyaşı ifadelerini kullandı.
     Bunun üzerine, Kızılkurtu yanına çağırarak teselli etmeye çalışan Vali Tekinarslan, Bu gözyaşın, bu acın dinecek inşallah. Biraz daha sabret. Oğluna kavuşacaksın inşallah, biz bunu temenni ediyoruz dedi.
     Kızılkurt da yıllardır dağda olan çocuğundan haber alamadığını ve bir gün çıkıp geleceği ümidiyle beklediğini dile getirerek, artık barışın ve kardeşliğin yaşanması gerektiğini söyledi.
     Acının dinmesini isteyen Kızılkurt, şunları kaydetti:
     Çocuklarımdan birisi dağda, biri de polis. Bunlar aynı kandan, aynı candan olan iki kardeş. Ben bir baba olarak nasıl ağlamayayım. Televizyonda haberlere bakarken bu olaylarda ölen herkese ağlıyorum. Çünkü her iki tarafta da canım var. Bu dünyada benden daha acılı insan olamaz. Bugün buraya torunumu getirdim, oyuncak silahları vardı. Bu silahları verip, yerine polis arabası aldım. Ben artık kan ve gözyaşı istemiyorum. Devlet büyüklerine sesleniyorum, bitirin artık bu acımızı.
    
     Muhabir: Fatma Güven - Metin Göktekin / Hasan Özkal
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ağrıda Silah Sevincine Hayır Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER