Ağrıda terör örgütüne yönelik operasyon

Ağrıda terör örgütüne yönelik operasyon -Gözaltına alınan 12 kişiden 7si tutuklandı


AĞRI (A.A) - Ağrıda terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 7si tutuklandı.
     Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik çalışma başlatıldı.
     Kent merkezinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, farklı zamanlarda hava fişek, molotofkokteyli saldırı yaptıkları ve yol kesme eylemine katıldıkları belirlenen 12 kişi gözaltına alındı.
     Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 7si, kamu malına zarar vermek, silahlı terör örgütü üyesi olmak ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak suçundan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 5 kişi de serbest bırakıldı.
     Gözaltına alınan şahısların barındığı yerlerde yapılan aramada, eylemlerde kullandıkları giysi ve malzemeler, çok sayıda örgütsel doküman, içeriğinde suç unsuru bulunan dijital materyaller ele geçirildi.
     Polis ekiplerince yakalanan şahısların yaptığı bazı eylemlerin, 100. Yıl Mahallesinde Van-Hamur karayolunu trafiğe kapatarak, güvenlik güçlerine yönelik taşlı, havai fişekli ve molotofkokteyli saldırı, 100. Yıl Mahallesi Van-Hamur karayolunu trafiğe kapatarak, güvenlik güçlerine yönelik taşlı, havai fişekli ve molotofkokteyli saldırı, Kağızman Caddesi üzerinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne yönelik saldırı olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda terör örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER