Ağrıdaki kadına şiddet iddiası davası

Ağrıdaki kadına şiddet iddiası davası -Melek Karaaslanın ölümüne ilişkin davada, 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi


AĞRI (A.A) - Ağrıda eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Melek Karaaslanın ölümüyle ilgili haklarında 15 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Ağrı Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın üçüncü duruşmasına, tutuksuz sanıklar Melek Karaaslanın eşi Ferdi Karaaslan, kayınpederi Kutbettin Karaaslan, kayınvalidesi Naciye Karaaslan katılmadı. Duruşmada, Melek Karaaslanın babası Kasım Levent ve avukatları hazır bulundu.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da müdahil olduğu duruşmada, mahkeme heyeti tanıkları dinledi.
     Duruşmaya tanık olarak katılan Ferdi Karaaslanın amcası Selahattin Karaaslan, Melekin işkence gördüğüne dair herhangi bir duyum almadıklarını, Kutbettin Karaaslan ile küs oldukları için evlerine gidip gelmediklerini söyledi.
     Tanık Ferdi Karaaslanın yengesi Yıldız Karaaslan da Melekin felçli ve hasta olduğunu komşulardan duyduğunu belirterek, Ben onlarla küs olduğum için evlerine gidip gelmiyordum. Meleki de hiç görmüyordum. En son olay günü gördüm. Evlerinin önünde polisler vardı. Ben de merak edip oraya gittim ve dışarıda Melekin babası ile kocası kavga ediyorlardı. Sonra araya polis girdi. O sırada Meleki hastaneye götürmek için minibüse bindirirlerken gördüm. Saçını kesmişlerdi ve yatalaktı şeklinde konuştu.
     Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi avukat Müjde Tozbey Erden ise duruşmaya gönüllü olarak katıldığını belirterek, Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan diğer kadınlara umut olacak bir davanın mahkeme tarafından basite indirgenerek ele alındığını, iddianamenin çok gerisinde bir tartışma yapıldığını ileri sürdü.
     Erden, yörede çok sayıda kadın cinayetlerinin yaşandığını belirterek, Günümüzde birçok kadın cinayeti işleniyor. Doğuda kadın direkt öldürülüyor genellikle. Yani kadın ya silahla ya da bıçakla öldürülüyor. Ancak burada çok farklı bir cinayet var, kadın doğrudan değil dolaylı olarak acı ve işkence çektirilerek öldürülüyor. Bu nedenle cezası daha ağır olmalı dedi.
     Karaaslanın tuvalete kapatılmasının dahi işkence olduğunu savunan Erden, Doktor raporları açıkça diyor. Kadın 3 ay boyunca hiç yerinden kaldırılmamış, beslenmemiş, vicdansızca işkence edilmiş. Bu insanlar bir plan yapmışlar doğrudan öldürüp hapse girmemek için dolaylı bir şekilde öldürmeyi tercih etmişler. Suçlular ne yazık ki elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar. Mahkeme heyetinin davayı tekrar gözden geçirmesi ve suçlulara gereken cezayı bir an önce vermesi gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Mahkeme Başkanı Emel Çakırsipahi, tutuklama taleplerinin bir önceki duruşmada açıklanan gerekçelerle ve dosyada yeni bir durum olmadığı göz önünde bulundurularak sanıkların tutuksuz yargılanmalarına, Adli Tıp Kurumuna yazılan müzakere cevabının beklenmesine karar vererek, adli tıp raporlarının tamamlanması için duruşmayı 25 Nisan tarihine erteledi.
     Ağrının Hamur ilçesinde 24 yaşındaki Melek Karaaslan, eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmış, 26 Temmuz 2012 tarihinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıdaki kadına şiddet iddiası davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER