Ağrıdaki kadına şiddet iddiası

Ağrıdaki kadına şiddet iddiası -Eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Melek Karaaslanın ölümüyle ilgili haklarında 15 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen 4 tutuksuz


AĞRI (A.A) - Eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Melek Karaaslanın ölümüyle ilgili haklarında 15 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Ağrı Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına, tutuksuz sanıklar Melek Karaaslanın eşi Ferdi Karaaslan, kayınpederi Kutbettin Karaaslan, kayınvalidesi Naciye Karaaslan katılmadı. Duruşmada, Melek Karaaslanın babaKasım Levent ve avukatları hazır bulundu.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da müdahil olduğu duruşmada, mahkeme heyeti tanıkları dinledi. Melek Karaaslanın ağabeyi Reis Levent, kardeşinin Ağrıdan Erzuruma ambulansla hastaneye götürüldüğü sırada yaralarından kan geldiğini savundu.
     Akan kanı durdurmak için sürekli bezle sildiğini anlatan Karaslan, Saçlarını kesmişlerdi ona sordum. Kim yaptı bunu sana dedi. O da Eşim ve kayınvalidem yaptı, bir oyuncak gibi benle oynadılar dedi diye konuştu.
     Tanık olarak dinlenen Hamur İlçe Emniyet Amiri Fatih Kasapoğlu da Melek Karaslanın babası ve köy muhtarının olayı kendisine söylemelerinin ardından Karaaslanın yaşadığı eve gittiğini söyledi. Kasapoğlu, şöyle devam etti:
     Babası ve muhtar bana gelerek Melekin eşi ve eşinin ailesi tarafından zorla evde tutulduğunu, ellerinin bağlı olduğunu, işkence gördüğünü söylediler. Ben de eve gittim. Melek tuvalet ve banyo karışımı bir yerde, bir sandalyede oturur vaziyetteydi. Kendisine sorular sordum, ancak cevap vermedi. Elleri de bağlı değildi. Eşi Ferdiye sordum şikayet doğru mu- diye o da yok dedi. Ben eşimi gece yatağına koyuyorum, sadece hijyen açısından onu buraya koyduk dedi. Ben de evde hiçbir suç unsuruna rastlamadım o yüzden olaya müdahale etmedim.
     Melekin Karaaslanın Ağrı Devlet Hastanesinde verdiği ifadeye şahit olan nöbetçi avukat ise Melek hastanedeyken onun ifadesini almaya gittim, yanında annesi vardı. Sol tarafına yatmış cenin şeklindeydi dedi.
     Nöbetçi avukat, Karaaslanın kendisinin 3 çocuğu olduğunu, Hamurda yaşadığını anlatığını belirterek, Ferdi ile 8 yıldır evli olduğunu, eşinin ailesiyle birlikte yaşadığını söyledi. 3 ay önce eşinin ailesi tarafından tuvalete kapatıldığını ve 3 aydır banyo yapmadığını söyledi. Banyo yapmadığı için hastalığının daha da arttığını, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi. Ama korktuğu için şikayetçi olmadığı her halinden belliydi ifadelerini kullandı.
     Mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Ağrı İl Müdürlüğüne müzakere yazılarak, baba Kasım Leventin engelli maaşı alıp almadığı, bu maaşı hangi nedenden dolayı aldığı, maaşın alınmasına beyan teşkil eden sağlık raporunun olup olmadığı, varsa bu raporun mahkemeye ve Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verdi.
     Mahkeme Başkanı Hamdi Vural, tutuksuz yargılanan 4 sanığın adli kontrol uygulamasının devamına karar vererek, duruşmayı 14 Mart 2013 tarihine erteledi.
     Ağrının Hamur ilçesinde 24 yaşındaki Melek Karaaslan, eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmış, 26 Temmuz 2012 tarihinde hayatını kaybetmişti.
    
     -Melek Karaslanın ailesi-
    
     Melek Karaslanın babası Kasım Levent duruşma sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının ölümünden sorumlu olanlardan şikayetçi olduklarını belirterek, suçluların ceza almasını istediklerini söyledi.
     Ağabey Reis Levent ise olayın ardından zor günler geçirdiklerini belirterek, Kız kardeşimi öldürenler elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolaşıyor. Adalet istiyoruz. Onların tutuklanmalarını istiyoruz. Biz perişan olduk ne yapacağımızı bilemiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Fatma Güven - Metin Göktekin
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıdaki kadına şiddet iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER