Ahika yönetim kurulu toplantısı Nevşehirde yapıldı

Ahika yönetim kurulu toplantısı Nevşehirde yapıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) aylık olağan yönetim kurulu toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat başkanlığında Nevşehirde yapıldı.
     Dedeman Kapadokya Otel toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Nevşehir, Valisi Abdurrahman Savaş, Aksaray Valisi Selami Altınok, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Niğde Valisi Alim Barut, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.
     Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Kolat, AHİKAnın 5 Aralık 2012de ilan ettiği 2012 Yılı Mali Destek Programları için başvuru sürecinin 1 Mart 2013 Cuma günü sona erdiğini Küçük Ölçekli Altyapı ve Sektörel Rekabet Edebilirlik konu başlıklarında 5 ilden toplam 311 proje başvurusunun gerçekleştiğini söyledi.
     Toplam destek miktarı 24 Milyon 500 bin TL olan 2012 Yılı Mali Destek Programlarında, Küçük Ölçekli Altyapı programına 110, Sektörel Rekabet Edebilirlik programına ise 201 proje başvurusu alındığını belirten Kolat, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına 41 Milyon 628 bin TLlik, Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programına ise 60 Milyon 929 bin TLlik tutarında hibe desteği talebi geldi. Ancak ajansın vereceği destek miktarı toplam 24 milyon 500 nin TLdir. Bu rakamlar göstermektedir ki bugün Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgesinde daha fazla tanınmakta ve desteklerine daha fazla sayıda başvuru almaktadır dedi.
     Başvurusu alına 311 projenin ilk aşamada ön değerlendirme süreci tamamlandığını ve projelerin bağımsız değerlendiriciler tarafından okunarak puan verilmesi aşamasının devam ettiğini kaydeden Kolat, projelerin bir sonraki aşamada değerlendirme komitesi tarafından değerlendirileceği ve bu aşamaları geçen projeler daha sonra yönetim kurulu onayına sunulduktan sonra, destek almaya hak kazanan projelerin bu son aşamada belirleneceğini ifade etti.
     Kolat,değerlendirme aşamaları dikkate alındığında, başarılı projelerin Ahika tarafından Mayıs ayı içerisinde kamuoyuna duyurulmasının planlandığını belirtti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Ahika yönetim kurulu toplantısı Nevşehirde yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER