Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Akpolat: -Farklı şehirlerden, farklı kültürlerden, farklı gruplardan gelerek üniversitede okuyan çocuklarımız, sosyal sorumluluk projeleri sayesinde çatışma ortamından uzak kalıyorlar.


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Akpolat, Farklı şehirlerden, farklı kültürlerden, farklı kültürel gruplardan üniversitede okuyan çocuklarımız, sosyal sorumluluk projeleri sayesinde çatışma ortamından uzak kalıyorlar dedi.
     Sosyoloji bölümü öğrencileri hazırladıkları Okuyalım Okutalım projesi sayesinde topladıkları 2 bine yakın kitap ve kırtasiye malzemesini, Köprüköy ilçesine Bağlı Gölçayır köyündeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine dağıttı.
     Kitap ve kırtasiye malzemelerinin dağıtımının ardından Akpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan sosyal projelerin toplumda kaynaşmayı arttırdığını söyledi.
     Köyde eğitim gören öğrencilere hediye edilen kitaplarla, öğrencilerin eğitime daha sıkı sarılmasına zemin hazırlandığını belirten Akpolat, şöyle konuştu:
     Eğitimin olumsuz şartlarda yapıldığı köyde çocuklarımıza okumayı sevdirmemiz gerekiyor. Çocukların bilinç altına kitabı yerleştirmek, onlara okumayı sevdirmek istiyorsak sosyal projelere destek olmalıyız. Üniversite öğrencilerimiz de bu konuda önemli projeler hazırlıyorlar. Üstelik hazırladıkları projeler sadece köydeki çocukların eğitimine katkı sağlamıyor, aynı zamanda üniversite öğrencileri arasında zaman zaman oluşan gerginliklerin önünü kesiyor. Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan sosyal projeler farklı kültürlerle yetişen gençlerin, birbirleriyle kaynaşmasını ve kenetlenmesini sağlıyor. Bu yüzden sosyal projeler toplum için büyük önem taşıyor.
    
     -Öğrencilerin kamusal vicdanı da gelişiyor-
    
     Akpolat, sosyal sorumluluk projeleri hazırlayarak köylerdeki çocuklarla bütünleşen sosyoloji bölümü öğrencilerinin aynı zamanda kamusal vicdanlarının da geliştiğini dile getirdi.
     Öğrencilerinin geleceğin sosyolog adayları olduğunu anımsatan Akpolat, şunları kaydetti:
     Bu tür faaliyetler projeler üniversite öğrencilerinin sosyalleşmesini sağlıyor. Farklı şehirlerden, farklı kültürlerden, farklı gruplardan gelerek üniversitede okuyan çocuklarımız, sosyal sorumluluk projeleri sayesinde çatışma ortamından uzak kalıyorlar. Toplumun yararına olan projelerde bir araya gelerek ortak noktada buluşuyorlar. Türkiyenin farklı illerinden gelerek üniversitede okuyan öğrenciler topladıkları kitapları yine birlikte dağıtıyor. Her türlü farklılığı bir tarafa bırakıyorlar.
     Projenin koordinatörü Hilal Yılmaz da köy okullarında dağıtılan kitapları fakültelerden tek tek topladıklarını söyledi.
     Kitap toplamaya 2 arkadaşıyla başladıklarını ifade eden Temiz, Kısa sürede bölümündeki bütün arkadaşlarımız kitap toplamaya koyuldu. Köydeki çocukların zor şartlarda eğitim aldıklarını görünce projemizin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha fark ettik dedi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER