Ahilik Haftası etkinlikleri

Ahilik Haftası etkinlikleri -Kastamonu Valisi Bektaş: -Ahilik bizi millet yapan en köklü geleneklerimizden biridir


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Ahilik bizi millet yapan en köklü geleneklerimizden biridir dedi.
     Nasrullah Meydanında yapılan Ahilik Haftası Kutlama etkinliklerine Vali Erdoğan Bektaş, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin, İl Sağlık Müdürü Mustafa Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Bektaş, törende yaptığı konuşmada, Ahiliğin üretici, alıcı, satıcı organizasyonu olduğunu belirterek, esnafların geleneklerini oluşturduğu söyledi.
     Kastamonuda esnaflardan beklentilerinin büyük olduğunu vurgulayan Bektaş, şunları ifade etti:
     Ahilik bizi millet yapan en köklü olan geleneklerimizden biridir. Geleceğe ışık tutacak prensipleri, buralarda keşfetmeye çalışıyoruz. Kastamonuda esnaf kesimi olarak şehrin ekranıyız, vitriniyiz. Kastamonuya dışardan gelen misafirlerle ilk muhatap olan kesim esnafımız. Özellikle Kastamonuda en düzgün davranış kalıplarını esnafımızdan bekliyoruz. Bizim yüzümüzü esnafımız ağartacak.
     Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin de Anadolunun Türk yurdu olmasında büyük emeği geçen Ahilik Teşkilatının, Ahi Evran tarafından 13. yüzyılda kurulduğunu hatırlatarak, Ahiliğin toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas aldığını belirtti.
     Ahiliğin, dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeyen, herkese eşit muamele gösteren bir anlayışın simgesi olduğunu vurgulayan Ergin, Ahilik anlayışında insan bir üretim aracı değil, üretimin merkezinde olandır. Bu sistemin amacıysa insanı erdeme ulaştırmaktır. Ahilik değerlerine göre üretim, insan mutluluğuna hizmet ettiği sürece değerlidir diye konuştu.
     Etkinliklerde mehter takımı, halk oyunları ile Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğinin şed kuşatma ekibi tarafından gösteriler sunuldu.
    
     Muhabir: Esra Karamuk / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Ahilik Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER