Ahırda asılı bulunan kız

Ahırda asılı bulunan kız -Tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü iddia edilen Havva Erdoğanın ölümüyle ilgili olarak, suça azmettirmek suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen sanık Abdurrahman Erdoğan, Yar


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda ahırda asılı bulunan ve akrabalarının 3 oğlu tarafından tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü iddia edilen Havva Erdoğanın ölümüyle ilgili suça azmettirmek suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Abdurrahman Erdoğan, Yargıtayın bozma kararının ardından yapılan yargılamada, beraat etti.
     Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Abdurrahman Erdoğan ile avukatı katıldı.
     Duruşmada, mahkeme heyeti, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bozma ilamını okudu.
     Duruşmada, maktule Erdoğanın annesi Nefise Erdoğanın avukatı Semire Nergiz, Yargıtayın bozma ilamının dosya kapsamıyla örtüşmediğini ileri sürerek, Bozma ilamının içeriğine bakıldığında hatır bozması niteliğinde yüzeysel bir bozma olduğu açıktır dedi.
     Maktulenin annesi Erdoğan, beyanında adaletin yerini bulmasını istedi.
     Baba Abdurrahman Erdoğan da Yargıtayın bozma kararını kabul etmediğini belirterek, Eğer mahkeme bu karara uyarsa kızımın kemiklerini mezardan çıkarıp Yargıtayın içindeki yargıçların üstüne atacağım diye konuştu.
     Cumhuriyet Savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanık Abdurrahman Erdoğan hakkında dosyada yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını savunarak, şu ifadelere yer verdi:
     Her ne kadar sanık Abdurrahman Erdoğan hakkında Adam öldürmeye azmettirme suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış ise de sanığın öldürmeye azmettirdiğine dair olaydan yaklaşık 6 ay sonra ortaya çıkan ve ilk kez beyanda bulunan ve sanık ile aralarında husumet bulunduğu anlaşılan tanık Zeynepin beyanları dışında mahkumiyetine yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği tüm dosya kapsamından anlaşılmakla, sanığın beraatına karar verilmesi mütalaa olunur.
     Mütalaaya karşı beyanda bulunan avukat Nergiz, Yargıtayın sanık Abdurrahman Erdoğanın mahkumiyetine ilişkin kararı bozmasının vicdanları rahatsız ettiğini savunarak, adaletin yerini bulmasını istediklerini söyledi.
     Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından sanık Erdoğanın üzerine atılı kasten adam öldürme suçuna azmettirme suçunu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatına karar verdi.
    
     -Olay-
    
     Diyarbakırın Hani İlçesine bağlı Sergen köyünde 29 Nisan 2009 günü evinin ahırında asılı bulunan ve intihar ettiği iddia edilen 15 yaşındaki Havva Erdoğanın ölümüyle ile ilgili yürütülen soruşturmada, genç kızın tecavüze uğradığı belirlenmişti.
     Olayın ortaya çıkmaması için sanık Abdurrahman Erdoğanın Mehmet Erdoğanı kızı öldürmesi konusunda azmettirdiği iddia edilmiş, olayla ilgili 4 kişi tutuklanmıştı.
     Yapılan yargılama sonucunda sanık Abdurrahman Erdoğan, sanık Mehmet Erdoğanı adam öldürme suçuna azmettirdiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
     Sanık Mehmet Erdoğan, tutuklu bulunduğu cezaevinde yaşamını yitirdiği için hakkındaki yargılama düşürülmüştü.
     Cinsel saldırı suçundan sanıklardan Hüseyin Erdoğan 10, yaşı küçük olan V.E de 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
     Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıklardan Hüseyin Erdoğan ve yaşı küçük olan V.Enin cezasını onarken, sanık Abdurrahman Erdoğan ile ilgili kararı da delil yetersizliği gerekçesiyle bozmuştu.
     Bozma kararı nedeniyle Abdurrahman Erdoğan ile ilgili yargılama yeniden görülmeye başlanmıştı.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Ahırda asılı bulunan kız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER