AHKİBden tekstil tasarım öğrencilerine destek

AHKİBden tekstil tasarım öğrencilerine destek


ADANA (A.A) - Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB), Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü ile işbirliği yapıyor.
     AHKİBden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013-2014 sonbahar kış koleksiyonlarının tanıtıldığı ve dünyanın kumaş trendlerinin belirlendiği Paris Premiere Vision Fuarına AHKİBin desteğiyle giden ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğretim görevlileri Selçuk Tanyol ve Sema Yalçın, yönetim kuruluna teşekkür etmek ve fuarla ilgili izlenimlerini aktarmak üzere AHKİB Yönetim Kurulunu ziyaret etti.
     AHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Uğurun evsahipliğinde gerçekleşen ziyarette, fuarda tüm dünya firmalarının ürünlerini yakından inceleme fırsatı bulduklarını kaydeden Sema Yalçın, 4. sınıflar içerisinde seçilen başarılı öğrencilerimizden Şansım Televi ile katılmış olduğumuz fuarda, tekstil endüstrisindeki son gelişmeleri, değişen trendleri, özgün desenleri yakından izledik. Dünya tekstil pazarı hakkında genel bilgi sahibi olduk dedi.
     Kendilerine verilen desteklerin önemine değinen Yalçın, Biz yeni tasarımcılar için; tasarım konusunda yenilikleri izleyerek, çağın teknolojilerini ve trendlerini takip ederek, dünya standartlarında çok ses getirecek tasarımlar oluşturmamızda sizlerin destekleri çok yararlı olmaktadır. Bu anlamda bizlere verdiğiniz kıymetli desteklerinizin devamını diliyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz diye konuştu.
     Paris Premiere Vision Fuarından önce İstanbuldaki ev tekstili fuarına katılımın gerçekleşmesine de katkı sunduklarını belirten Hayri Uğur ise, Öğretim görevlilerimizi ve öğrencilerimizi yeni fuarlara gönderme çabamız devam edecektir. Öğrencilerimize staj konusunda destek olmaya çalışıyoruz. Bölgemizde bulunan fabrikalara teknik geziler düzenliyoruz. Şimdi ise öğrencilerin tasarımlarından oluşan takvim projesi üzerinde çalışıyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber AHKİBden tekstil tasarım öğrencilerine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER