Tarsus Kaymakamı Güldibi:

Tarsus Kaymakamı Güldibi: -El birliğiyle eğitime özel önem vermeliyiz


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, eğitime özel önem verilmesi gerektiğini bildirdi.
     Tarsusta faaliyet gösteren Anıt Lions Klübünün yeni başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Kaymakam Orhan Şefik Güldibini ziyaret ederek, yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi.
     Başkan Sevinç Gülsayın ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar dileyen Güldibi, topluma karşılıksız hizmet veren sivil toplum örgütlerini takdirle takip ettiklerini söyledi.
     Güldibi, kulübün özellikle eğitim anlamında yaptıkları çalışmaların dikkati çektiğini ifade ederek, El birliğiyle eğitime özel önem vermeliyiz dedi.
     Üniversitede okuyan ve muhtaç olan öğrencilere hayırseverlerin de desteğiyle burs verdiklerini ve şu anda burs temin ettikleri öğrenci sayısının 200ü geçtiğini belirten Güldibi, Bir Işık da Sen Tut adı altında başlattıkları kampanyanın devam ettiğini, bu kampanyayla maddi durumu iyi olan herkesin ayda 125 lira destek vererek, fakir ve muhtaç öğrencilerin eğitimine katkıda bulunabildiğini vurguladı.
     Tarsusta 4 bin 600 yetim öğrenci bulunduğunu ve bu çocuklara yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bayram harçlığı olarak nakdi yardımda bulunacaklarını dile getiren Güldibi, Hepimiz birlik ve beraberlik içinde muhtaç ailelerimizin çocuklarının eğitimine destek vererek katkıda bulunmalıyız. İnsana ve eğitime yapılan yatırım en hayırlı yatırımdır. İlginize ve desteğinize teşekkür ederim diye konuştu.
     Anıt Lions Kulübü Başkanı Sevinç Gülsayın ise, 8 üniversite öğrencisine burs verdiklerini ve Kaymakamlığın başlattığı kampanyaya destek vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Biz de eğitim ve sağlık konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Şu anda Tarsusta ilköğretim okulu 1. ve 2. sınıflarda okuyan tüm öğrencileri göz sağlığı taramasından geçirmekteyiz. Göz kusuru tesbiti yapılmakta olan bu çocuklarımızın göz sağlığı yönünden varsa sorunları çözümleninceye kadar tedavi takiplerini yapacağız.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Kaymakamı Güldibi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER