Ahlat Kaymakamlığının KÖYDES çalışmaları

Ahlat Kaymakamlığının KÖYDES çalışmaları


BİTLİS (A.A) - Ahlata Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi kapsamında, altyapısı tamamlanan köylerin iç kısmı kilitli parke taşıyla döşeniyor.
     Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, gazetecilere yaptığı açıklamada, (KÖYDES) kapsamında altyapısı tamamlanmış köylerin içinin devlet-vatandaş işbirliğiyle kilitli parke taşıyla döşendiğini söyledi.
     İlk olarak Soğanlı Köyünde kilitli parke taşı döşemesi yapıldığını ifade eden Dölek, şöyle konuştu:
     Köylerimizin çehresini değiştirmek ve daha güzel bir görünüme kavuşturmak için altyapısı tamamlanan köylerin köy içi yolları, ödenekler doğrultusunda devlet-köylü işbirliğiyle kilitli parke taşıyla döşeniyor. Bu amaçla altyapı çalışmaları tamamlanmış olan Soğanlı köyünün köy içi yollarına, 2 bin 328 metre kare kilitli parke taşı döşendi. Bu projelerimiz imkanlar dahilinde devam edecek.
     Dölek, Ahlatın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesine alınması ve bölgenin Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmesiyle başlatılan çalışmalar kapsamında Saka, Taşharman ve Serinbayır köylerinin iç kısmının da kilitli parkeyle döşeneceğini kaydetti.
     Dölek, Kuzey Van Gölü Selçuklu Bölgesi Kültür Temalı Gelişme ve Eylem Planı projesi kapsamında uygulanacak turizm yatırımları çerçevesinde ele alınacak Nemrut Dağı yol güzergahında bulunan Saka, Taşharman ve Serinbayır köylerinin içlerine de kilitli parke döşenmesi proje aşamasında. Proje tamamlanır tamamlanmaz, bu köylerimizin içlerine de daha güzel görünüm için kilitli parke taşı döşenecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Bayar / Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlat Kaymakamlığının KÖYDES çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER