Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevinin doğumunun 200. yıl

Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevinin doğumunun 200. yıl dönümü -AK Parti İl Başkanı Çimen: "Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevinin örnek şahsiyetini gelecek nesillere taşımalıyız"


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevinin örnek şahsiyetini gelecek nesillere taşımaları gerektiğini ifade etti.
     Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılının Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin doğumunun 200. yıl dönümü dolayısıyla şehrin bu abidevi şahsiyeti gereği gibi anması gerektiğini belirtti.
     Valilik ve Belediye Başkanlığı ile toplumsal kesimlere çağrıda bulunan Çimen, şunları kaydetti:
     "İçinde bulunduğumuz yıl Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Yılı ilan edilsin. Herkesi bu anlamda, bu şerefli yola hizmet için yarışa davet ediyoruz. Herşeyin maddi yüzüyle ele alındığı materyalist bir çağın sonuna gelmiş bulunan insanlık, derin sancılarına çözüm aramaktadır. Bu kapsamda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın öncülüğünde küresel ölçekte hayata geçirilen Medeniyetler İttifakı girişimi takdire şayandır. İşte böyle bir ortamda, görüş alanımıza ve gündemimize gelen maneviyat önderlerimizden biri olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri, maddi ve manevi gelişmemizin altın kurallarını bizlere sunmaktadır. Onu bu açıdan her yönüyle ele almalı, örnek şahsiyetini gelecek nesillere taşımalıyız. Bu her şeyden önce Gümüşhanenin ve Gümüşhane insanının sahip çıkması gereken bir tarihi sorumluluktur."
     Çimen, kentte, Gümüşhanevi Kütüphane ve Müzesi oluşturulması için gereken uğraşı verdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevinin doğumunun 200. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER