Ahşap yakma sanatını yaşatmaya çalışıyorlar

Ahşap yakma sanatını yaşatmaya çalışıyorlar


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde 2 arkadaş, geleneksel Türk el sanatları içerisinde yer alan ahşap yakma sanatını, yaşatmaya çalışıyor.
     Muhasebeci Gözde İşbilir ile kuaför Hatice Günay, hobi olarak başladıkları ahşap yakma resimleri ile ilk sergilerini 9 Ekim Salı günü sanatseverlerin beğenisine sunacaklar.
     Sümer Mahallesindeki Saklı Bahçe Restaurantta basın mensupları ile bir araya gelen İşbilir ve Günay, ahşap yakma sanatına 4 yıl önce başladıklarını ifade ettiler.
     İşbilir, 4 yıl önce resme olan tutkunluğu ile başladığı ahşap yakma sanatına ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, ailesinin de teşviki ile evlerinin bir odasını atölyeye dönüştürerek boş zamanlarını bu şekilde değerlendirmeye başladığını söyledi.
     Osmanlı tuğraları başta olmak üzere portre ve Kapadokya bölgesine özgü tasarımları ahşap yakma sanatı ile oldukça farklı bir konuma taşıdığını anlatan İşbilir, yakın arkadaşı kuaför Hatice Günayın da bu yöndeki çalışmalar yapması üzerine birlikte çalışma kararı aldıklarını kaydetti.
     Günay da, hobi olarak başladıkları bu sanat kolunda ticari bir düşünce ile hareket etmediğini ifade ederek, bu sanatın daha fazla insan tarafından öğrenilmesi gereken zevkli ama bir o kadar da zor bir çalışma olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Ahşap yakma sanatını yaşatmaya çalışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER