AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Gümüşütekin:

AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Gümüşütekin: "Ülkemizde 9 milyon civarında engelli bireyimiz var ve bunların büyük bir bölümü evlerine mahkum olmuş durumda"


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi(AİBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr Kenan Gümüşütekin, "Ülkemizde 9 milyon civarında engelli bireyimiz var ve bunların büyük bir bölümü evlerine mahkum olmuş durumda" dedi.
     AİBÜ Bilim Kültür ve Bahar Şenliği kapsamında Altı Nokta Körler Derneği, tarafından "Karış, Karış" isimli tiyatro gösterisi sundu.
     Tiyatro gösterisinin ardından bir konuşma yapan AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Kenan Gümüşütekin, "Sergilenen tiyatro gösterisi engelli bireylerin hayatında, bizlerin farkında olmadığı birçok ayrıntıyı başarıyla işliyor. Ülkemizde 9 milyon civarında engelli bireyimiz var ve bunların büyük bir bölümü evlerine mahkum olmuş durumda. Engellilerin hayatın her alanında bulunmaları, kendilerine ve topluma yararlı olmaları bakımında bu tür etkinlikleri önemsiyoruz" diye konuştu.
     Üniversite olarak engelli vatandaşları unutmadıklarını da sözlerine ekleyen Gümüştekin, "Bu kapsamda üniversitemizde bir birim oluşturduk. Engelsiz biriminde görev alan tüm öğrencilerimiz ve etkinliklerde görev alan Yrd. Doç. Dr. Elif Sazak Panar engelli vatandaşlarımızla ilgilenecek" ifadesini kullandı.
     AİBÜde yapılan etkinliklerde engelli öğrenciler, ebru, parmak boyama gibi etkinliklere katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Gümüşütekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER