Aile destek merkezlerinin açılış töreni

Aile destek merkezlerinin açılış töreni -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Bu merkezlerle yaşama dokunmak, herkesin evinde huzuru, mutluluğu ve refahını sağlamak istiyoruz -İstiyoruz ki analar ağlamasın, terör tamamen bu


DİYARBAKIR (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyarbakırda açılışını yaptıkları aile destek merkezleriyle yaşama dokunmak, herkesin evinde huzuru, mutluluğu ve refahı sağlamak istediklerini belirterek, İstiyoruz ki analar ağlamasın, terör tamamen buradan bağını koparsın. 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, dili, dini, bölgesi ne olursa olsun, bu ülkede huzur olsun istiyoruz dedi.
     Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ile helikopterle Silvan ilçesine geçen Bakan Şahin, Hassuni ve Malabadi Aile Destek merkezlerinin açılış törenine katıldı.
     Şahin, törende yaptığı konuşmada, millete hizmet etme yolculuğunda olduklarını, Diyarbakır ve Silvanın tarih boyunca medeniyetin, bereketli ve erdemli insanların toprakları olduğunu söyledi.
     Medeniyet yolculuğunda sizlerin yaşam kalitenizi yükseltmek, sizlerin bizden olan taleplerini yerine getirmek ve temel insan hakkı olan barınma, eğitim, sağlık ve istihdam hakkınızı güçlendirmek için yolumuza devam ediyoruz diyen Şahin, bakanlığının yeniden yapılandırıldığını vurguladı.
     Şahin, oluşturulan güçlü yapı içinde kadınların, çocukların, gençlerin, ailelerin güçlenmesini, beklentilerinin yerine getirilmesini, her alanda aktif ve etkin kılınmasını istediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     İşte bu yüzden bu merkezler çok önemli. Bu merkezler, kadınlarımızın, kızlarımızın eğitim imkanından istifade edeceği, sosyalleşmenin, bir araya gelip, kardeşlik hukukunun geliştiği, dostluğun arttığı, paylaşmak için bir araya gelinen merkezler olarak karşımızda. Bu merkezlerde kadınlarımızın el, iş ve emek sahibi olmalarını, kurslardan istifade etmelerini, ailelerinde ihtiyacı olan temel bilgiler almalarını çok önemsiyoruz.
     Gençlerimizin üniversite sınavlarına hazırlanırken, burada açacağımız kurslar var. Bilgisayar kurslarıyla, eğitim kurslarıyla Silvanlıların daha başarılı olması için gerekli desteği vermeyi çok önemsiyoruz. Yani bu merkezlerle yaşama dokunmak, herkesin evinde huzuru mutluluğu ve refahını sağlamak istiyoruz.
     Şahin, 40 ilçede aile destek merkezlerini çoğaltma kararı aldıklarını vurgulayarak, Başbakan Erdoğanın Benim insanım her şeyin en iyisine layıktır, gereği yapılsın talimatı üzerine merkezleri açma kararı aldıklarını söyledi.
    
     -İstiyoruz ki analar ağlamasın...-
    
     Bakan Şahin, eşi vefat edenlere maaş bağladıklarını anımsatarak, 206 bin aileye maaşı bağladıklarını kaydetti.
     Diyarbakırda maaş bağlanan aile sayısının 10 bini geçtiğine dikkati çeken Şahin, şunları dile getirdi:
     Engellilerimize Diyarbakıra, özel 10 binin üzerinde evde bakım desteği veriyoruz. Sizleri seviyoruz. Sizleri Allah için seviyoruz. Sizleri kardeşlik ruhu içinde seziyoruz. İstiyoruz ki, bu gözyaşı bitsin, istiyoruz ki analar ağlamasın. İstiyoruz ki terör tamamen burada bağını koparsın. Hepimiz güçlü olalım. 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, dili, dini, bölgesi ne olursa olsun, bu ülkede huzur olsun istiyoruz.
     Aslında onu bir bitirebilsek Diyarbakır, bölgenin açık hava müzesi olacak. Surlarıyla, hanlarıyla, hamamlarıyla, camileriyle yükselen bir yıldız ama hiçbir zaman bunu konuşamadık. Hiçbir zaman Diyarbakırın bu yüzünü paylaşamadık.
     Özellikle son 30-40 yılda terörün bir kara bulut gibi medeniyetin üzerine çöktüğünü anlatan Şahin, Gelin, hep beraber bu kara bulutu kaldıralım, hep beraber aydınlık ve güneşli günlere ulaşalım. Onun için buradayız, sizlerin yanınızdayız. Onun için bu merkezleri açarak, kadınlarımızın, kızlarımızın, çocuğumuzun, gençlerimizin daha huzurlu, daha mutlu olmasını, evine döndüğü zaman eşiyle daha muhabbetli olmasını istiyoruz. Ailenin huzurunu, barışını çok önemsiyoruz ifadelerini kullandı.
     Bakan Şahin ve beraberindekiler açılışını yaptıkları merkezlerdeki birimleri gezerek, kadınlarla yakından ilgilendi, nakış, boyama gibi el becerileri hakkında bilgi aldı.
     Ana sınıfındaki çocuklarla da sohbet eden Şahin, miniklerle şarkılar söyledi ve onlara oyuncak dağıttı. Bakan Şahine ilgi gösteren kadınlar, kimi taleplerini yazılı, kimini de sözlü illeti.
     Kadınların spor merkezi açılması talebi üzerine Şahin, spor merkezinin oluşturulması için talimat verdi.
     Bakan Şahin, daha sonra Diyarbakır Valisi Toprak ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Beyaz ile çocuklarla halay çekti.
    
     Muhabir: Meral Özdemir-Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Aile destek merkezlerinin açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER