Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Zahteroğulları: -Sosyal politikalar açısından Türkiyenin geldiği noktayı küçümsememeliyiz. Bu alana ayrılan bütçe 2002 yılında 1 milyar 376 milyon lira iken, bu yıl 19 milyara çıktı


İZMİR (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, sosyal politikalar açısından Türkiyenin geldiği noktanın küçümsenmemesi gerektiğini, bu alana ayrılan bütçenin 2002 yılında 1 milyar 376 milyon lira iken, bu yıl rakamın 19 milyara çıktığını söyledi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Geriatri Fizyoterapistleri Derneği işbirliğinde, Kaya Termal Otelde düzenlenen 1. Uluslararası Katılımlı Yaşlı Bakım Modelleri ve Rehabilitasyon Turizmi Geriatrik Fizyoterapi Kongresi başladı.
     Kongrenin açılışında konuşan Zahteroğulları, sosyal politikaların direkt insana dokunan, insan için üretilen uygulamalar olduğunu bu nedenle bilimsel araştırmalara en çok bütçeyi ayıran bakanlık olduklarını belirtti.
     Sosyal politikalar açısından Türkiyenin geldiği noktanın küçümsenemeyeceğini dile getiren Zahteroğulları, bu alana ayrılan bütçenin 2002 yılında 1 milyar 376 milyon lira iken rakamın bu yıl 19 milyara çıktığını vurguladı.
     Zahteroğulları, Sosyal politikalar refahı artırırken, refahın tüm kesimlere yayılmasını sağlar. Bugün ekonomi anlamında dünyanın 16-17. ülkesiyiz ama gönül ister ki sosyoekonomik gelişmişlikte de aynı düzeyde olalım, ama daha gerideyiz. Kimse açıkta, aç kalsın istemiyoruz dedi.
     Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi de, yıl sonuna kadar engelliler ve yaşlılar ile ilgili yönetmelik çalışmalarını tamamlamak istediklerini söyledi.
     Özürlü Memur Seçme Sınavı sayesinde engellilerin karma sınava girerek aynı şartlarda rekabet etmekten kurtulduğunu, 7 bin 749 kontenjanın 5 bine yakınına yerleştirme yapıldığını bildiren Çiftçi, Atamalar devam ediyor. Kadrolarımız vasıflı engelli bulamadığımız için boş kaldı, özellikle sağlık, tarım ve diyanet alanında. 2013ün başında aynı sınav sonucuyla tekrar yerleştirme yapılabilecek dedi.
     Geriatri Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Nuray Kırdı ise yaşlanan nüfusun gelişmiş ülkeler düzeyinde hizmet alabilmesi için gerekli sağlık politikalarını oluşturmanın önemine dikkati çekerek, kongrenin bu politikaların belirlenmesini amaçladığını kaydetti.
     Kongre 23 Kasımda sona erecek.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER