AK Partiden ilçe danışma meclisi toplantıları

AK Partiden ilçe danışma meclisi toplantıları


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Başmakçı ve Dazkırı ilçe danışma meclisi toplantılarına katıldı.
     Ürün, AK Parti Başmakçı İlçe Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyede demokrasiye her yapılan müdahalenin ardından milletin çok büyük maddi kayba uğradığını kaydetti.
     AK Partinin 12 Eylül halk oylaması öncesinde darbecileri yargılayacağını ifade eden Ürün, şöyle konuştu:
     (Darbecileri yargılayacağız) dediğimizde kıyameti kopardılar. Şimdi darbeciler mahkemede hesap veriyor. Ne garip tecellidir ki; Kenan Evren ve Tahsin Şenkaya da şimdi bizim çıkardığımız yasalardan faydalanmak için Anayasa Mahkemesine müracaat etti. 12 Eylül darbesini yapanların esas hesaplarını ahrette verecek. Bu yaşından sonra biz Kenan Evreni yargılasak ne, hapis cezası versek ne. Ama bu yargılamanın sembolik anlamı vardır. Basında okuduğumuza göre gelinin 350 dairesi, damadının 500 dairesi varmış. Bunlar sadece bilinenler. 12 Eylül darbesinde bu milleti asıl başkaları soydu. 28 Şubat sürecinde aktif rol üstlenen aktörlerin sağladığı faydanın binlerce kat fazlasını perde arkasındakiler elde etti. Onları kukla olarak oynatanlar maddi çıkar elde etti. Bu memlekette anlaşıldı ki askeri darbelerin tamamı ekonomiyle alakalıdır. Tamamı halkın alın terini, halkın cebindekini çalmaya yöneliktir.
     Ürün, Türkiyede 2007 ve 2011 halk oylamalarıyla Anayasada yapılan değişikliklerin yetersiz olduğuna dikkat çekerek, 1980 Anayasasının kesin olarak değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber AK Partiden ilçe danışma meclisi toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER