AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın:

AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın: Özellikle yeni yetişen nesillere Türkmen kültürü ve geleneğinin anlatılması gerekiyor


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, özellikle yeni yetişen nesillere Türkmen kültürü ve geleneğinin anlatılması gerektiğini bildirdi.
     Yörük Türkmen Federasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İsmail Demirdüzenin davetlisi olarak Seyhan nehri kenarında kurulan Yörük çadırındaki iftara katıldı.
     Küçükaydın, buradaki konuşmasında, Türk kültürünün özünü oluşturan Yörük kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması açısından öneminin büyük olduğunu belirterek, Burada atalarımızın, Türk büyüklerimizin asırlar boyunca yaşadığı kıl çadırın kurulması bizi mutlu etti. Özellikle yeni yetişen nesillere Türkmen kültürü ve geleneğinin anlatılması gerekiyor. Yörük yaşamını tanıtmayı, yayla kültürünü yaşatmayı gelecek nesillere öğretmeliyiz ifadelerini kullandı.
     Federasyon Başkanı İsmail Demirdüzen ise milletvekili Küçükaydının davetlerine iştirak etmesinin kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.
     Kıl çadırda, Yörük geleneklerini ve örflerini yaşatmaya çalıştıklarına değinen Demirdüzen, Büyüklerimizi burada ağırlayıp onların da destek olmalarını istiyoruz. Sağ olsunlar onlar da her zaman destek oluyor. Teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Yörük çadırındaki iftara AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman, Büyükşehir Meclis Üyesi Sıtkı Polat, Kozan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arık, Sarıçam İl Genel Meclis Üyesi Bayram Sert, Ceyhan İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Mazı da katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER