AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş: -İş sağlığı ve güvenliği çalışma hayatının en önemli konularından birisidir


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatının en önemli konularından birisi olduğunu belirtti.
     Yetiş, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, çalışma hayatında her ne kadar yeni teknolojiler kullanılmaya başlansa da insan faktörü üretimin temel esaslarından birisi olduğu sürece, iş sağlığı ve güvenliği konusunun çalışma hayatının önemli unsurlarından biri olacağını kaydetti.
     İş kazalarında dünyada yılda 2.3 milyon insan öldüğünü belirten Yetiş, Uluslararası Çalışma Örgütü, tahminine göre dünyada 3 milyar civarında iş gücü vardır. Bu iş gücü içinde her gün yaklaşık 1 milyon çalışan iş kazası geçirirken, iş kazası ve meslek hastalıkları sonucu yılda 2,3 milyon insan maalesef hayatını kaybetmektedir. Yine tahminlere göre iş kazalarından dolayı her ülke milli gelirinin yüzde 1i ile yüzde 4ünü kaybetmektedirdedi.
     İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısının TBMMye sevk edildiğini anlatan Yetiş, şunları kaydetti:
     Hükümet olarak iş sağlığı ve güvenliği konusuna çok önem veriyoruz. Kuralcı yaklaşımdan ziyade önleyici, iyileştirici ve geliştirici bir yaklaşımla sosyal taraflara birlikte hazırlanan ve sadece işçileri değil tüm çalışanları kapsayan, bütün iş yerleri ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliği hizmetine ulaşmasını sağlayacak olan müstakil İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı TBMMye sevk edilmiştir.
     Ülkemizde, iş sağlığı ve güvenliği bilincini artırmak ve çalışma hayatında güvenlik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla bir çok faaliyet gerçekleştirilmektedir. Bu faaliyetler kapsamında her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında, iş sağlığı ve güvenliği konularını tartışmak ve çözüm yolları bulmak amacıyla, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası düzenlenmektedir.
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER