TBMM Başkanvekili Yakut:

TBMM Başkanvekili Yakut: Milletin tasvip edeceği temel hak ve hürriyetlerin genişletileceği, insanımızın daha özgür olduğu bir anayasanın hazırlanması gayreti içindeyiz


BİLECİK (A.A) - TBMM Başvekili Sadık Yakut, Milletin tasvip edeceği temel hak ve hürriyetlerin genişletileceği, insanımızın daha özgür olduğu bir anayasanın hazırlanması gayreti içindeyiz dedi.
     Yakut, AK Parti Bilecik İl Başkanlığına yeniden seçilen Ramazan Kurtulmuşu ziyaretinde, Kurtulmuşun kente güzel hizmetlerde bulunacağını kaydetti.
     Türkiyede bir anayasa yapma süreci yaşandığını ve TBMM Başkanı Cemil Çiçekin bu konuda sivil toplum örgütleriyle görüştüğünü ifade eden Yakut, şöyle konuştu:
     Sosyal grupların, anayasa çalışmasına katkı sağlaması anlamında büyük bir çalışma yapılıyor. Herkesin fikri alındı. TBMMde grubu bulunan 4 siyasi partinin de eşit oranda temsilcileri alındı ve uzlaşma komisyonu kuruldu. Uzlaşma kurulu yazım çalışmalarına başladı. Öyle zannediyorum ki; her 4 partimiz de anayasa çalışmalarımızda kendilerine düşen görevlerini yerine getirecekler. Çünkü yeni dönem, yani 2015teki seçimlerde, TBMMde bulunan siyasi partiler yeni anayasaya hangi oranda katkı sağlarsa o derece temsil edilecekler. 4 partinin özellikle anlaştığı konuları ortaya koyup bir anayasa yapmak durumundayız. Çünkü millete söz verdik. Türkiye ilk defa sivil bir anayasa yapıyor. Tabii 1982 anayasasından sonra gelen iktidarlar anayasayı kısmen değiştirdi. En önemlisi bizim 2010 yılında yaptığımız referandumla birlikte yaptığımız değişiklikti.
     Yakut, milletin tamamıyla el ele vererek yeni anayasayı Türk milletinin gündemine getireceklerini anlatarak, TBMMde gerekli çoğunluk sağlansa bile milletin oluruna sunmak lazım. Yani referanduma götürmek lazım. Bu konu da önemli konu ama önümüzdeki süreç içinde uzlaşma komisyonunun yazacağı anayasadan çıkan sonuç, yazılan metin TBMMde tartışılacak. Milletin tasvip edeceği temel hak ve hürriyetlerin genişletileceği, insanımızın daha özgür olduğu bir anayasanın hazırlanması gayreti içindeyiz diye konuştu.
     Yakut, daha sonra Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti, Pelitözü Göletinde incelemelerde bulundu.
     (RÇ-MA-DA-MRS-TAR)
<< Önceki Haber TBMM Başkanvekili Yakut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER