AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Üründen, Sarık

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Üründen, Sarık köyüne ziyaret


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, merkez ilçeye bağlı Sarık köyünü ziyaret etti.
     Ürün, köy kıraathanesinde gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiyede 2002 öncesinde yaşanan sıkıntıların mutlaka unutturulmaması gerektiğini ifade ederek, Biz önceden neler yaşadığımızı insanlara anlatmak ve onlara unutturmamakla mükellefiz. 10 sene önce doğan bir çocuk şimdi 10 yaşında. Bu arkadaş 8 sene sonra oy kullanacak. Bu kişi SSK hastanelerinde kuyruğa geçmenin ne demek olduğunu bilmez. Eskiden eczaneler Bağkurlulara ilaç vermezdi. Bugün ise doktorun verdiği bir şifre ile istediğiniz eczaneden alabiliyorsunuz. Bu nimetlerin kıymetlerini bilmeliyiz dedi.
     Türkiyede bir zamanlar milletin inancı ile eğitim sisteminin karşı karşıya geldiğini dile getiren Ürün, şöyle devam etti:
     Türkiye belli bir gelişmişlik seviyesini yakaladı. Bunun üstüne çıkabilmemiz için sorunlarını çözmemiz gereken en önemli husus eğitim. Bu nedenle 4+4+4 ile eğitimi 12 yıla çıkardık. Yönlendirilmiş eğitim sistemi ile artık, çocuklarımız en az 12 sene okuyacak. Ben ilkokul üçten ayrıldım, ben okuma yazma bilmiyorum dönemi bitti. Okuma yazmanın yüzde 100 olması lazım. Sarıkta herkes üniversite okusun demiyorum ama zeki öğrencilerin okumasının mutlaka desteklenmesi lazım. Eğitimi yönlendirilmiş bir sistem yapmamızdaki amaç eğer çocuklarımız sanata düşkünse ya da elektrik, sıhhi tesisat gibi alanlara düşkünse bu konuda yönlendirilmesidir.
     Ürün konuşmasının ardından Sarık Köyü Muhtarı Mehmet Kaplan ve Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Ergün Aykına AK Parti rozetini taktı.
     Toplantıya, Ürün ile birlikte AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Başkan Yardımcıları Ali Karkı ve Mehmet Kırker ile İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Kocakulak, İsmail Öz ve Mehmet Beşkardeş ve AK Parti Sarık Köy Temsilcisi İbrahim Akkuş da katıldı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Üründen, Sarık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER