AK Parti Antalya Milletvekili Badak:

AK Parti Antalya Milletvekili Badak: -Sürekli göç veren ilçelerin nüfuslarının artmasını hedefliyoruz


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinin gelişmesi için bir takım çalışmalar yürüttüklerini, sürekli göç veren bu ilçede istihdama yönelik yapılan çalışmalarla ilçe nüfuslarının yeniden artmasını planladıklarını bildirdi.
     Milletvekili Sadık Badak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinde nüfus göçünü önlemek için çalıştıklarını söyledi. Badak, iki yıldır Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinde yaşayan vatandaşlara, Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün katkılarıyla ücretsiz ceviz, badem, asma, kestane gibi fidanlar dağıtıldığını hatırlattı. Bu çalışmaların yanı sıra üç ilçenin turizm, tarım, el sanatları ile de desteklendiğini anlatan Badak, sürekli göç veren ilçelerin nüfuslarının artmasını hedeflediklerini kaydetti.
     Gündoğmuş ilçesinde 950 dekarlık arazinin sulanması amacıyla gölet yapılacağını belirten Badak, şöyle konuştu:
     Gündoğmuş Belediyesi tarafından organize edilen bir toplantıda ilçenin ileri gelenleriyle bir araya geldik ve ilçenin sorunlarını konuşarak çözüm aradık. 950 dekarlık arazinin sulanması için yapılan çalışmada, içme suyu şebekesinden saniyede 1,5 litre suyun boşa aktığını, bu suyla gölet yapılabileceğini belirledik. Göleti 80 dekarlık bir alanda ve 20 metre genişliğinde yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu alandan yılda 4-5 milyon lira gelir hedefleniyor. Akseki Köylere Hizmet Götürme Birliğinin bölgede daha iyi hizmet verebilmesi için Oymapınarda Ormana ait bir alanı talep ettik. Bu alanla ilgili de Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün uygun olup olmadığı yönünde rapor bekleniyor. Uygun olması halinde Aksekiye de ayrı bir gelir kaynağı sağlamış olacak.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AK Parti Antalya Milletvekili Badak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER