AK Parti Aydın İl Başkanı Atay:

AK Parti Aydın İl Başkanı Atay: "Askerlik bir Türk vatandaşı için en büyük erdemdir. Askerliğini sağlık sorunları nedeniyle yapamamış olmak utanılacak bir durum değildir"


AYDIN (A.A) - AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, "Askerlik bir Türk vatandaşı için en büyük erdemdir. Askerliğini sağlık sorunları nedeniyle yapamamış olmak utanılacak bir durum değildir" dedi.
     Atay, düzenlediği basın toplantısında, "Aydında yayın yapan bir internet sitesinde kendisi hakkında askerliğini çürük raporu alması nedeniyle yapmadığına ancak ehliyet aldığına" dair haber yayımlandığına işaret etti.
     Haberin çarpıtılarak yanlış bilgilerle kamuoyuna duyurulduğunu ifade eden Atay, son 4 aydır hakkında çeşitli söylentilerin ortaya atıldığını, iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını savundu.
     Atay, şunları söyledi:
     "Bugüne kadar süreci gayet sağduyulu bir şekilde izledim. Ama artık kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek için daha fazla sessiz kalamadım. 1996-1997 yıllarında askerlik yapamamamla ilgili hazırlanan sağlık raporu ile 1992 yılında öğrenciyken aldığım ileri sürülen ehliyetim ilişkilendirilmek isteniyor. Ehliyet alırken görme kaybının gizlendiği öne sürülüyor.
     İddia edildiği gibi görmeyen sol değil, sağ gözümdür. Yüzde 54 gibi bir rakam verilmiş. Bu ne anlama geliyor bilmiyorum ama benim gözüm yüzde 80-90 görmüyor. Ben de iddialar üzerine resmi yazıyla ehliyet almak için verdiğim sağlık raporunun örneğini istedim. Ben ehliyeti zaten 1992de değil 1991de almıştım. Raporda da aynen iddiaları yalanlayacak şekilde Gözlükle B Sınıfı Ehliyet Alabilir yazıyor. Askerlik bir Türk vatandaşı için en büyük erdemdir. Askerliğini sağlık sorunları nedeniyle yapamamış olmak utanılacak bir durum değildir."
     Haberi yapan internet sitesi sahibi hakkında yasal işlemleri başlattığını kaydeden Atay, "Bu haberi kimin, kimlerin yaptırdığını isim isim çok iyi biliyorum. Ben de askere gitmek çok isterdim. Bu iddiaları ortaya atanlar hakkında tazminat davası açacağım" diye konuştu.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber AK Parti Aydın İl Başkanı Atay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER