AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -Her alanda tarihi yatırımlara imza atıyoruz


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Her alanda tarihi yatırımlara imza atıyoruz dedi.
     Tunç, İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, kentin ulaşım yatırımlarında altın dönemini yaşadığını belirterek, Bartın-Amasra-Çakraz bölünmüş yolunu tamamladıklarını söyledi.
     Çakraz-Kurucaşile yolunun da inşaatına başladıklarını anlatan Tunç, şunları kaydetti:
     Çakraz-Kurucaşile yolu üzerinde 21 kilometre uzunluğunda 4 tünel yapılacak. Geçen ay başladığımız ve 2013 yılı sonunda tamamlanacak Amasra tüneli inşaatı hızla devam ediyor. İnşaatı devam eden Amasra Yolcu İskelesi projesinin hayata geçmesiyle bölge turizmimiz hareketlenecek. Bartın Adalet Sarayının yer tahsisini gerçekleştirdik. Proje çalışmalarının ardından inşaat ihalesi yapılacak. Ödeneği hazır olan TOKİ köprüsü ile ilgili belediyenin koruma amaçlı imar planını bekliyoruz. Bartına 400 yataklı hastane yapacağız. Kozcağız Barajının önce ÇED ardından da inşaat ihalesini gerçekleştireceğiz. Her alanda tarihi yatırımlara imza atıyoruz. Kirazlıköprü Barajında viyadüklerden birinin inşaatını tamamladık, ikinci viyadüğün inşaatını da bu yıl tamamlanacağız.
     Tunç, Bartın Üniversitesi yeni kampüs alanındaki inşaatlara başladıklarını ifade ederek, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi projesi ile köylerdeki hayat kalitesini arttırdık. 80 milyon lira tutarında yol ve içme suyu projesi hayata geçirdik. Her alanda büyüyen ilimiz önümüzdeki yıllarda tamamlanacak yatırımlarla birlikte değişecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER