AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -İktidarımızdan önce, hastaların muayene olması bir dert, ilaç alabilmesi ayrı bir dertti


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İktidarımızdan önce, hastaların muayene olması bir dert, ilaç alabilmesi ayrı bir dertti dedi.
     Bartında Aile Hekimleri 2012 yılı değerlendirme toplantısı ve ödül töreni düzenlendi.
     Kültür Merkezindeki toplantıda konuşan Tunç, sağlık sisteminde 10 yıl öncesi ile bugün arasında çok büyük farklar olduğunu belirtti.
     Sağlıkta dönüşüm projesinin devreye girmesi, aile hekimliğine geçiş, yeni hastaneler ve sağlık tesislerinin yapılması, uçak ve helikopter ambulanslarla paletli ambulanslarla vatandaşların daha kaliteli sağlık hizmeti aldıklarını ifade eden Tunç, şöyle konuştu:
     İktidarımızdan önce, hastaların muayene olması bir dert, ilaç alabilmesi ayrı bir dertti. Ama şimdi isteyen istediği eczaneden gidip ilacını alabiliyor. Bartında her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok büyük işlere imza atmaya devam ediyoruz. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz Kadın Doğum Hastanesinin binasında hizmet veriyordu. Yeni bina inşaatına başladık ve inşaatın tamamlanmasıyla Bartın 20 hekim kapasiteli modern bir ağız ve diş sağlığı hastanesine kavuşmuş olacak. Çok büyük önem verdiğimiz 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesine 120 dönümlük yer tahsisini yaptık. Proje çalışmaları tamamlanan Ulus ilçe hastanesinin ve Kumluca Aile Sağlığı Merkezinin de TOKİ tarafından önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Bartında vatandaşlarımızın aile hekimliği hizmetinden memnun olduğunu görüyoruz. Tabi burada aile hekimlerimizin özverili bir şekilde hizmet etmesi en önemli etkenlerden biri. Çünkü onlar, aile sağlığı merkezine gelemeyen hastaların ayağına giderek tedavilerini yapıyorlar. Bütün aile hekimlerimize teşekkür ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum
     Bartın Valisi Bülent Savur, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden oluşan üçlü mekanizmanın uyum içerisinde çalışarak Bartında vatandaşların kaliteli sağlık hizmetine ulaşması için gerekeni yapacaklarını söyledi.
     Bartın Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Demir de hasta memnuniyeti açısından Bartının ülkede ilk sıralarda yer aldığını söyledi.
     Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç ile il genelinde görev yapan 59 aile hekiminin katıldığı toplantıda başarılı aile hekimlerine plaket verildi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER