AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -Yasa dışı dinleme ve izlemelerin önlenmesi konusunda kararlıyız


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yasa dışı dinleme ve izlemelerin önlenmesi konusunda kararlı olduklarını bildirdi.
     Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, muhalefete mensup milletvekillerinin yasa dışı dinlemelerle ilgili endişelerin son yıllarda arttığı yönündeki eleştirilere katılmadığını belirtti.
     Son yıllarda iletişimin denetlenmesi yoluyla organize suçlarla mücadelede büyük başarı elde edildiğini, iletişimin denetlenmesinde iktidarlarından önce mevzuat ve teknik alt yapının olmadığını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:
     Bu konudaki düzenlemeler 2005 yılında yapıldı. Benimde sözcüsü olduğum TBMM Yasadışı Dinleme ve İzlemeleri Araştırma Komisyonu, özel hayatın gizliliğinin korunması ve haberleşme hürriyeti konusunda çok hassas bir çalışma yapmaktadır. Yapacağımız araştırma ile yasa dışı dinleme ve izlemeler konusunda toplumdaki endişeleri ortadan kaldıracak bir çalışma ortaya koyacağız. Yasa dışı dinleme ve izlemelerin önlenmesi konusunda kararlıyız. Muhalefete mensup bazı milletvekillerinin komisyonda bu konuda iktidarı suçlamaları yersizdir. Kim suç işliyorsa, kim özel hayatın gizliliğini ihlal ediyorsa, onun üzerine kararlılıkla gideceğiz ve kamuoyundaki olayların birçoğunun aydınlanmasına vesile olacağız.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER