AK Parti Bitlis milletvekilleri Güroymaktaki saldırıyı

AK Parti Bitlis milletvekilleri Güroymaktaki saldırıyı kınadı


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vedat Demiröz ve Vahit Kiler, Güroymak Hükümet Konağı girişindeki koruma noktasına yapılan saldırıyı kınamak amacıyla ortak yazılı açıklama yaptı.
     Milletvekili Demiröz, birlik ve kardeşlik bağlarının güçlendiği mübarek ramazanda, terör olaylarının hız kesmediğini, terörün kan ve şiddetten medet umarak her gün yeni bir eylem gerçekleştirdiğini belirtti.
     Asırlardır birbirine kan bağıyla bağlanmış olan kardeşlerin arasına kimsenin ayrılık tohumları ekemeyeceğini kaydeden Demiröz, şu ifadele yer verdi:
     Kutsal bir ayda bu olayların devam etmesi ve sözde barış isteyenlerin, halkın değerleriyle ilgilerinin olmadığını ortaya koymakta. Hainler emellerine asla ulaşamayacak. Milletimizin birliğine ve ülkemizin bütünlüğüne yapılan bu alçak saldırılar, kat be kat mutlaka karşılığını bulacak. Güroymak halkı bu zihniyete gerekli cevabı bir kez daha vermiş ve onların yanında olmadığını göstermiştir. Bu olayda yaralanan polis kardeşimize de acil şifalar diliyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasın istiyoruz. Demokrasimiz güçlendikçe kardeşlik bağları daha da kuvvetlenecek. Birliğimize kast edenler, terörden nemalananlar bir daha umduğunu bulamayacak.
     Milletvekili Kiler ise, Güroymakta meydana gelen terör olayının kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti.
     Ramazanın birliğin, beraberliğin, yardımlaşmanın, hoşgörünün doruklara ulaştığı, kalplerin imanla dolduğu mübarek günler olduğunu ifade eden Kiler, şunları kaydetti:
     Bu müstesna günlerde insanlar birbirleriyle kaynaşırken, terör her zaman ki gibi çirkin yüzünü bu kez Norşinde göstermiş ve huzura kurşun sıkmıştır. Bu saldırı ne bölgenin huzurunu kaçırmış ne de halkımızın kardeşlik duygularını koparmıştır. Tam tersine terörün mübarek günlerde bile insanların inançlarına ve kutsal değerlerine saygı duymadığını göstermiştir. Bölgemizin en huzurlu ili olarak gösterdiğimiz ve gurur duyduğumuz Bitliste, böyle bir olayın olması bizleri derinden yaralamıştır. İnsanlıktan nasibini almamış kişilerin yaptığı saldırılar karşısında tek yürek olarak en güzel cevabı vereceğiz. Terör olayları birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacak. AK Partinin bölgede yaptığı yatırım ve demokratikleşme adımlarından rahatsız olanlar, bölgenin gelişmemesi için her şeyi yapıyor. Biz barış ve huzur derken, onlar savaş ve kandan medet ummakta. Kalbinde iman dolu olan aziz milletimiz hiçbir zaman zalimlere karşı mücadelesinden vazgeçmeyecek.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Bitlis milletvekilleri Güroymaktaki saldırıyı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER