AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik:

AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -AK Parti Hükümetinin girişimleri sonucu yıllardır kronikleşmiş olan 2B konusunda önemli reformlar gerçekleştirilmiştir


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, AK Parti Hükümetinin girişimleri sonucu yıllardır kronikleşmiş olan 2B konusunda önemli reformlar gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Aralık 1981 yılı sonu itibarıyla bilim ve fen kurullarınca orman vasfını kaybetmiş arazilerin tespitinden sonra 30 yıl devam eden 2B sorununun kalıcı ve adil bir çözüme kavuşturulduğunu belirtti.
     Özçelik, açıklamasında, Türkiyedeki 473 bin 419 hektar 2B arazisinin sorunu aslında çok daha önce çözülecekti. 22inci dönemde TBMMde çıkarılan düzenlemeyi Ebedi muhalefet ana muhalefetin Anayasa Mahkemesine götürerek engellediğini herkes bilmektedir. Türkiyenin önündeki bu meselenin çözüm yolunda da hala halkı tedirgin eden ve yalan yanlış açıklamalar muhalefet ve yandaş medyaları tarafından pompalanmaktadır. AK Parti Hükümetinin girişimleri sonucu, yıllardır kronikleşmiş olan 2B konusunda önemli reformlar gerçekleştirilmiştir ifadelerini kullandı.
     Özçelik, rayiç bedellerle ilgili halkın taleplerinin Bakanlıklarla paylaşılarak yeniden düzenleme imkanlarının değerlendirileceğini bildirdi.
     Yeniden Meclise verilen kanun teklifi ile orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında değişiklik yapıldığını vurgulayan Özçelik, şunları kaydetti:
     Buna göre hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların satış bedeli; 400 metrekareye olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50si, fazlası için rayiç bedelin yüzde 70i üzerinden hesaplanacak. Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde yüzde 50 satış bedeli hesaplanması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için hesaplanacak. Yasada hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların satış bedelinin rayiç bedelin yüzde 70i olarak yer aldığı, özellikle meskun olanlarda ve kırsal kesimlerde bulunan 2B taşınmazlarının 400 metrekareye kadar kısmı veya bir tane ve daha küçük ise taşınmazın üzerinde sadece oturabilecek evi, müştemilatı iş yeri ya da geçimini sağlayacak bahçesi olan dar gelirli ve alım gücü olmayan vatandaşların ödemede zorlanabileceklerinin değerlendirildiği görülmektedir.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER