AK Parti Bursa Milletvekili Öztürk:

AK Parti Bursa Milletvekili Öztürk: -Sofralık zeytinde dünya markası olan Marmarabirlikin, herhangi bir AB ülkesinde zeytin ve zeytinyağı tesisi kurması, pazardan daha fazla pay alınmasını sağlar


BURSA (A.A) - AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Sofralık zeytinde dünya markası olan Marmarabirlikin, herhangi bir AB ülkesinde zeytin ve zeytinyağı tesisi kurması, pazardan daha fazla pay alınmasını sağlar dedi.
     Öztürk, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Genel Müdür İbrahim Minareciyi ziyaretinde, birlik ile Marmara Bölgesi zeytin üreticilerinin problemleriyle ilgili bilgi aldı.
     Marmarabirlikin dünya markası haline gelmiş örnek bir kuruluş olduğunu ifade eden Öztürk, dünyanın en lezzetli sofralık zeytinlerini Avrupa Birliği pazarına daha fazla satabilmek ve zeytinyağında uygulanan kotaları aşabilmek için öneride bulundu.
     Sofralık zeytinde dünya markası olan Marmarabirlikin, herhangi bir AB ülkesinde zeytin ve zeytinyağı tesisi kurması, pazardan daha fazla pay alınmasını sağlar diyen Öztürk, bu konuda hazırlayacağı projeyi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunabileceğini söyledi.
     Öztürk, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asanın, hem yurt içi hem yurt dışında karşılaştıkları haksız rekabet ve kayıt dışı üretimden yakınması üzerine, haksız rekabetin bertaraf edilmesi konusunda da bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunacağını ifade etti.
     Mustafa Öztürk, bütün tarımsal ürünlerde olduğu gibi sofralık zeytinde de dünya ile rekabet edebilmek için birim alandan elde edilen ürün miktarını artırıp maliyetleri düşürmek gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir : Bursa
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber AK Parti Bursa Milletvekili Öztürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER