AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı, ÇÖZDEBİR

AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı, ÇÖZDEBİR yöneticileri ile bir araya geldi


ÇORUM (A.A) - Çorum Özel Dershaneler Birliği (ÇÖZDEBİR) yöneticileri, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ile bir araya geldi.
     Çorum TSOda dershane yöneticilerini dinleyen Bağcı, Türkiyenin bu yıldan itibaren yeni bir eğitim sistemiyle tanıştığını hatırlatarak, lise ve üniversitelere giriş sınavları ile ilgili yeni düzenlemelerin yapılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
     Yeni sistemde, 2 yıllık bir geçiş sürecinde öngörülen ölçme ve değerlendirme sınavlarının yapısının değişeceğini belirten Bağcı, Bütün bunları düşünerek sayın Başbakanımız, Türkiyede artık dershanelere ihtiyaç kalmayacaktır demiştir dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, mevcut dershanelerin belli kriterlere uyanlarının özel okullara dönüştürülebileceği sözlerini de hatırlatan Bağcı, şunları kaydetti:
     Sayın Başbakanımız, bahçesi, yeterli dersliği, konferans salonu, kütüphane, gibi kriterlere sahip olan dershanelerin özel okullara dönüştürülebileceğini söyledi. Ayrıca bu dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi hükümet tarafından da desteklenecek. Başbakanımızın açıklamasına göre arsa tahsisi, vergi muafiyeti, hizmet alımı gibi desteklemeler yapılacaktır.
     AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, dershaneler konusundaki düşüncelerini kendisininde katıldığı il başkanları toplantısında açıkladığını belirterek, Toplantının basına kapalı bölümünde dershanelerle ilgili bir sunum yapıldı. Yani bu çalışma şu anda mutfak aşamasında. Çalışma devam ediyor ve tamamlandığında kamuoyunun bilgisine sunulacaktır diye konuştu.
     ÇÖZDEBİR Başkanı Hüseyin Çetin ise dershanelerin bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, yeni sistemler ortaya konulsa da dershanecilik anlayışının devam edeceğini belirtti.
     ÇÖZDEBİR yöneticilerinden Erkan Çifçi de, Çorumda 14ü merkezde olmak üzere toplam 28 dershanenin bulunduğunu ifade ederek, eğitim sektörünün dershanelere ihtiyacının olduğunu anlattı.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı, ÇÖZDEBİR Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER