AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan:

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan: AK Parti, yerel yönetimlerde devrim yaptı


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, AK Partinin yerel yönetimlerde devrim yaptığını söyledi.
     Advan, Uluslararası Crisıs Group Türkiye Kıbrıs Analisti Didem Akyel Collinsworthın ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, AK Partinin yerel yönetimler konusunda büyük bir devrim yaptığını belirtti.
     Geçmişten bugüne en büyük devrimin Köy İşleri Bakanlığının tüm yetkilerinin İl Özel İdareler ve İl Genel Meclislere devredilmesi olduğunu belirten Advan, Bu Cumhuriyet tarihinde yapılmış en önemli yerel yönetimler reformudur. AK Parti yerel yönetimlerde devrim yaptı. Halkın seçtiği il genel meclis üyelerimiz köylerimiz ve beldelerimiz, köyün yolu, köyün suyu gibi hizmetleri sunarken, kendi bütçelerini kendileri karar alabiliyor ve karar uygulamasını da İl Özel İdare aracığıyla yaptırabiliyorlar dedi.
     Advan, Ekim 2013te yapılması öngörülen yerel seçimlere büyük önem verdiklerini ifade ederek, Büyük olasılıkla İl Genel Meclisin emrinde olan İl Özel İdaresinin farkı bu defa büyükşehir hizmetine geçecek. Ağırlıklı olarak şehrin yerel parlamentosu Büyükşehir Belediye meclisi olacak şehrin en önemli karar alma meclisi olacak. Biz önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimleri Büyükşehir Belediye meclisini çok önemsiyoruz. Seçeceğimiz arkadaşlarımız da yerel parlamenter olacağını biliyoruz. Biz hizmet partisiyiz halkımız bunu çok iyi biliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER