AK Parti Düzce Milletvekili Arslandan köylere

AK Parti Düzce Milletvekili Arslandan köylere ziyaret


DÜZCE (A.A) - AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Akçakocadaki köylerde incelemelerde bulundu.
     Akçakocanın Kınık, Kirazlı, Yeşilköy ve Kurugöl köylerini gezen Aslan, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.
     Arslan, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz döneminde bütün köy, belde ve ilçeleri gezeceklerini belirterek, amaçlarının hem insanlarla bir araya gelmek hem de onların sorunlarını yerinde görmek olduğunu dile getirdi.
     Gezdiği köylerde çok fazla sorunun olmadığını bildiren Arslan, Artık köylerde çocuklar spor sahası istiyorlar. Sıcak asfalt ve kanalizasyon yapılmasını istiyorlar. Bu istekleri duyduğumuzda memnun oluyoruz dedi.
     Fındık fiyatlarının arz-talep meselesine bağlı olduğuna işaret eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Fındığın çok olduğu yıl fiyat düşer, az olduğu yıl da fiyat yükselir. Bu sene fındığın çok olduğu bir yıl ama geçen yıl dünyadaki tüm ambarlar boşaldı. Depolarda fındık yok. İtalya, İsviçre, Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerine 600-650 bin ton arasında kabuklu fındık ihraç ediyoruz. Bu sene ki fındık rekolte sayısı 750-800 bin ton civarındadır.
     Fındık fiyatlarının düşmemesinin en büyük nedeni, emanete fındık verilmemesidir diyen Arslan, emanete verilen fındığın piyasaya çok fazla indiğini, bu nedenle fiyatlarda düşme meydana geldiğini savundu.
     Arslan, Akçakocanın turizm kenti olması için yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Akçakocanın turizm geçmişi çok eskidir. Fakat son yıllarda popülerliğinin düşmesinin nedeni, Akdeniz ve Egede yaz sezonunun uzun geçmesidir. Dolayısıyla tatilci ve girişimcilerin tercih ettiği alanlar oldu. Akçakocada deniz turizminin yanında orman turizminin de olması ilçeyi daha cazip kılacaktır. Orman ve doğa turizminde Boludan sonra önemli bir konumdayız. Doğa, deniz ve turizm alanında yatırım yapmak isteyen girişimciler için çok cazip bir yer. Teşvik sıralamasında 4. sıradayız. Bu avantajı yatırıma çevirmeliyiz.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Düzce Milletvekili Arslandan köylere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER